
מומחי אבטחה וגורמי ביטחון מזהירים: הרכב החשמלי החדש שלכם עלול לשמש כמכשיר ריגול מתוחכם בשירות המשטר הסיני. הדאגה הזו אינה רק תיאורטית. דוחות מודיעין שנחשפו לאחרונה בתקשורת הבריטית מתארים תרחיש מטריד: רכבים חשמליים מתוצרת סין שפועלים כ"פלטפורמות ריגול ניידות" שעשויות להעביר מידע רגיש למשטר הסיני.
במרכז החששות עומדים רכיבים אלקטרוניים קטנים אך רבי עוצמה הידועים בשם "מודולי האינטרנט הסלולרי של הדברים" (CIMS) – טכנולוגיה שבה שולטות חברות סיניות. אלה הרכיבים שמאפשרים לרכבים להתחבר לרשתות סלולריות, לקבל עדכוני תוכנה ולתקשר עם שרתים מרוחקים.
עוד באתר:
צ'ונג צ'ינג קוונג, חוקרת בתחום הזכויות הדיגיטליות, מסבירה: "בסין, נתונים נחשבים למשאב אסטרטגי לאומי. חוקי אבטחת המידע והמודיעין הסיניים מחייבים חברות לשתף פעולה עם רשויות המדינה – כולל העברת מידע שנאסף מלקוחות זרים".
מדאיג במיוחד הוא הקשר שמתגלה בין יצרני רכב סינים לבין חברות טכנולוגיה מוכרות שכבר נאסרו במערב בשל חששות ביטחוניים. "חברת וואווי, שנאסרה בארה"ב ובמדינות מערביות אחרות, כעת משתפת פעולה עם יצרני רכב סיניים מובילים," חושפת ד"ר לזלי סיבק, מומחית לאבטחת סייבר, בידיעה שפורסמה בחדשות 12.
ההשלכות של איומים אלה כבר מורגשות בזירה הביטחונית. בבריטניה, רכבים המכילים טכנולוגיה סינית נאסרו לחלוטין לשימוש באתרים צבאיים רגישים. חברות ביטחוניות בינלאומיות כמו BAE Systems ולוקהיד מרטין אוסרות על עובדיהן לחבר את הטלפונים שלהם לרכבים הללו.
לא רק אנשי ביטחון צריכים לדאוג. "כל אזרח שמחפש פרטיות צריך להיות מודאג", טוען מומחה סייבר. "המידע שנאסף יכול לכלול את המיקומים שביקרתם בהם, הרגלי הקניות, האנשים איתם אתם מתקשרים – למעשה, מפה מפורטת של חייכם".
הממשל האמריקאי כבר קבע עמדה נחרצת בנושא. בינואר האחרון הושלמו תקנות חדשות שיאסרו הכנסת תוכנות סיניות לרכבים החל משנת 2027, וחומרה סינית החל מ-2029. "אנחנו לא רוצים לגלות שיש לנו שני מיליון מכוניות מרגלות על הכביש ורק אז להגיב", אמרה שרת המסחר לשעבר ג'ינה ריימונדו.
בעוד ברחבי העולם גוברים החששות, בישראל ממשיכה הפופולריות של רכבים מתוצרת סין לעלות. נתוני הלמ"ס האחרונים מראים שאחת מכל חמש מכוניות חדשות שנרכשו ב-2024 הייתה מתוצרת סין, עלייה של 10% לעומת השנה הקודמת. אך גם בישראל ישנה מודעות גוברת לסיכונים. במכרז אחרון של משרד הביטחון לאספקת רכבי ליסינג לאנשי קבע, לא נכללה אף מכונית מתוצרת סין. מקורות ביטחוניים מאשרים שההחלטה התקבלה מטעמי אבטחת מידע וסייבר.