לראשונה מאז הפיצוץ האדיר בנמל שהיד רג'אי בבנדר עבאס, באיראן מפנים אצבע מאשימה לעבר ישראל. חבר הפרלמנט האיראני מוחמד סראג' טען כי "ישראל הייתה מעורבת בפיצוץ בנמל רג'אי. זה לא היה מקרי. היו חומרי נפץ שהוטמנו במכולות, או במדינת המוצא או לאורך מסלול ההובלה".
סראג' הוסיף כי "ראיות ברורות מצביעות על מעורבות ישראלית" וציין ש"הפיצוץ התרחש בארבעה מוקדים שונים". לדבריו, איראן "לא שוללת מעורבות של גורמים פנימיים בהטמנת חומרי הנפץ במכולות".
עוד באתר:
מספר ההרוגים בפיצוץ עלה ל-36, ומספר הפצועים עומד כבר על 800, מתוכם 190 עדיין מאושפזים בבתי החולים. גם יממה לאחר הפיצוץ, כוחות הכיבוי עדיין נאבקים באש. שר הפנים האיראני אסקנדר מומאני אמר כי הכוחות השתלטו עד כה על 80% מהשריפה והעריך שהיא תכובה סופית בתוך כמה שעות, אך בצהריים דווח על מכולות נוספות שהתפוצצו וגרמו לשריפה להתעצם מחדש.
עדויות מהשטח מתארות את עוצמת הפיצוץ: גל ההדף חולל נזק ברדיוס של כמה קילומטרים והותיר מבנים הרוסים. בתיעוד שהופץ היום נראית עובדת במשרד, במרחק של 5 ק"מ מהפיצוץ, נופלת לרצפה מכוח ההדף.
בתקשורת הממלכתית דיווחו במקביל כי הפעילות בנמל חודשה חלקית, באזורים שלא ניזוקו. הטלוויזיה האיראנית אף שידרה תמונות של פריקת מכולות מספינה שעגנה בנמל.
משרד הבריאות האיראני המליץ לתושבי מחוז הורמוזגאן, שבו נמצאת בנדר עבאס, "להישאר בבית עד להודעה חדשה עקב התפשטות גזים רעילים בעקבות הפיצוץ". שירותי החירום הודיעו כי בתי הספר, המשרדים והאוניברסיטאות בעיר לא ייפתחו היום.
לפי ה"ניו יורק טיימס", גורם המקורב למשמרות המהפכה אישר כי החומר שהתלקח היה סודיום פרכלורט – רכיב קריטי עבור ייצור דלק רקטי מוצק לטילים הבליסטיים של איראן. לפי ההערכות, הנמל קיבל בחודשים האחרונים משלוחים של חומר זה מסין.
משרד ההגנה האיראני הכחיש מצדו כי בנמל הוחזק "חומר צבאי" כלשהו. "הדיווחים שפורסמו על ידי כלי התקשורת הזרים בנושא הם חלק ממבצע פסיכולוגי של האויב", מסר דובר המשרד.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, שארצו הידקה בשנים האחרונות את הברית שלה מול איראן, שלח את תנחומיו והודיע כי רוסיה תשלח מטוסים לסייע בהשתלטות על הלהבות.
נמל שהיד רג'אי, שהוא חלק מהתשתיות של עיר הנמל החשובה בנדר עבאס, שוכן על שפתו הצפונית של מצר הורמוז בכניסה למפרץ הפרסי – מצר בעל חשיבות אסטרטגית שדרכו עוברים 20% מתעבורת הנפט העולמית. זהו הנמל המסחרי הגדול ביותר באיראן, ודרכו עוברות 70% מהסחורות במדינה.