
רשלנות מטיילים היא שגרמה לשריפה הגדולה שפרצה אתמול בנחל פרת (ואדי קלט) – כך קבעו היום (שני) חוקרי כבאות והצלה לישראל בתום חקירת האירוע. ממצאי החקירה הרשמית מצביעים על כך שהאש פרצה כתוצאה מפעילות לא זהירה של קבוצת מטיילים ששהו בתוך הנחל.
"הממצאים העולים מחקירת השריפה מעידים על פעילות שהתרחשה באזור קבוצת מטיילים בתוך הנחל", מסר רב רשף אלירן צרויה, ראש ענף חקירות של מחוז יהודה ושומרון בכבאות והצלה, שהיה אמון על חקירת הזירה.
עוד באתר:
האירוע החל אתמול כאשר מטיילים שהיו בתוואי הנחל דיווחו שהם זקוקים לחילוץ בעקבות האש שהתפשטה באזור והעשן הכבד שמילא את המקום. כמאה מטיילים שהו באזור בעת שפרצה השריפה ונקלעו למצב מסוכן, כאשר עשן כבד החל למלא את הנחל והאש התפשטה במהירות בצמחייה היבשה.
בעקבות הדיווחים על המטיילים הלכודים, הוזעקו למקום כוחות גדולים שכללו ארבעה מטוסי כיבוי אש, גדוד של פיקוד העורף וגדוד 669 של חיל האוויר. לוחמי האש ירדו באופן רגלי לקרקעית הנחל לחילוץ המטיילים, בעוד מטוסי הכיבוי פעלו מהאוויר לבלימת התפשטות הלהבות.
נחל פרת, הידוע גם בשמו הערבי ואדי קלט, הוא אחד מנחלי המדבר היפים והמרכזיים באזור מדבר יהודה. הנחל זורם מצפון-מזרח לירושלים ועד ליריחו, ומהווה מוקד משיכה למטיילים רבים, במיוחד בעונת האביב. השריפה גרמה לנזק לצמחייה ולבתי הגידול הייחודיים לאזור, שחלקם רגישים במיוחד בשל היותם ממוקמים בסביבה מדברית.
בעקבות האירוע, גורמים ברשות הטבע והגנים וברשויות הכיבוי קוראים למטיילים לנהוג באחריות יתרה בטבע, במיוחד בתקופה היבשה של השנה. "אנו מזכירים למטיילים כי יש להימנע מהדלקת אש בשטחים פתוחים, להקפיד על כללי בטיחות בסיסיים, ולוודא שאינם משאירים אחריהם פסולת שעלולה לגרום לשריפות," נמסר.
מומחים מדגישים כי שריפות בשטחים טבעיים גורמות לנזק רב שלעיתים אינו הפיך, ועלולות לסכן חיי אדם, כפי שקרה במקרה זה. בכבאות והצלה מסרו כי פעילות המטיילים באזור תיבחן בהמשך כדי לקבוע האם מדובר ברשלנות שעשויה להוביל להליכים משפטיים נגד האחראים לפרוץ השריפה.