
לבצק:
1ק"ג קמח לבן
עוד באתר:
2כפות שמרים יבשים
1/2כוס שמן זית
2+1/2 כוסות מים פושרים
1כף סוכר לבן
1כף מלח דק
להברשה: שמן זית ומלח גס
למלית
3 קופסאות טונה בשמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס עגבניות מרוסקות
4 כפות בזיליקום קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה
1 כף רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומוסיפים לגומה שמן זית, מים ומלח, לשים עד לבצק גמיש
- מתפיחים את הבצק בקערה משומנת כשעה
- מערבבים יחד את מרכיבי המלית
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומורידים נפח
- מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל של 100 גרם
- מכדררים כל חתיכה לכדור ומרדדים כל כדור לעלה
- מניחים 2 כפות מהמלית על חצי מהעלה וסוגרים עם חצי העלה השני
- צובטים ומהדקים את הבצק לאורך כל חצי העיגול
- מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה
- מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס
- אופים כ-25 דקות עד להשחמה
מגישים עם עלי בזיליקום אורגנו
בתאבון!