בשיעורו המרתק לפרשת שמיני, מביא הגאון רבי ברוך רוזנבלום משל חי ועמוק על חשיבות שמירת השבת ועל ההשלכות של חילולה, תוך קישור לפרשת השבוע ולעבודת הקורבנות בבית המקדש. דבריו, המלאים הומור וחכמה, ממחישים כיצד עבירה בשוגג יכולה להוביל לתיקון, אך גם מדגישים את היראה הנדרשת בשמירת המצוות.
רבי ברוך מספר על יהודי בארצות הברית שנהנה מסעודת שבת מפנקת – חמין, וויסקי, וחמימות המיטה בערב מושלג. הוא נרדם שינה עמוקה כל כך, עד שכאשר התעורר בצהריים, היה מבולבל לגמרי: האם זו שבת? האם יום ראשון? האם הניח תפילין? בבלבולו, הוא ענה לשיחת טלפון מהברוקר שלו, שמציע לו לקנות מניות בהזדמנות נדירה. מבלי לשים לב שזו שבת, הוא מסכים לעסקה. אשתו, ששומעת את השיחה, מזכירה לו בבהלה שזו שבת, והוא נותר המום מהחילול הלא-מודע.
עוד באתר:
היהודי, מלא חרטה, פותח ספר תהילים ומתפלל שהעסקה לא תצליח, כדי שלא ייהנה מפירות העבירה. ביום שני הוא בודק את חשבונו ומוצא שהשקעתו הניבה רווח של 50% – מ-10 מיליון דולר ל-15 מיליון! מבויש, הוא פונה לרב ומספר על המקרה. הרב, במקום להוכיח, שולח אותו לארץ ישראל להביא קורבן חטאת שמנה בבית המקדש, כפי שהיה נהוג בזמן המקדש. היהודי טס בטיסת יוקרה, משלם עבור קורבן, מלון ולימוזינה – סך הכל 10,000 דולר – ומביא את קורבנו לכפרה. בסופו של דבר, הוא חוזר ואומר בחיוך: "לא רע, נשארו לי 4,990,000 דולר רווח!".
רבי ברוך משתמש בסיפור זה כדי להדגיש את עומקה של פרשת שמיני. הוא מסביר כי הקב"ה נתן את עבודת הקורבנות כמתנה, המאפשרת תשובה וכפרה על עבירות בשוגג. אך יש חשש שאנשים יזלזלו בחומרת העבירות, מתוך מחשבה ש"תמיד אפשר להביא קורבן". כדי למנוע זאת, ביום חנוכת המשכן התרחש אירוע טראגי: נדב ואביהו, בני אהרן, הקריבו אש זרה ומתו. אירוע זה, כפי שמסביר רבי ברוך, נועד להשרות יראה ולהבהיר ששמירת המצוות אינה עניין של מה בכך. "ונקדש בכבודי", אומר הקב"ה – הקדושה דורשת כבוד ופחד מה'.