פחזניות לפסח- מתאים לפירורים לפסח
מצרכים
עוד באתר:
100 מל מים
70 מל שמן
175 גר' קמח תפוחי אדמה
10 גר' א אפיה
3-4 ביצים
3-4 כפות פטרוזליה
2-3 כפות עירית קצוצה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
מחממים שמן מים מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר
מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד
מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
לפירורי לחם לפסח פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור
טוחנים לפירורים
מציות לפסח
מצרכים
12 ביצים
1 כוס שמן
3 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
מעט פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'
להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה
לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה
סלמון בירקות
מצרכים
6 פרוסות סלמון פילה ללא עור ועצמות
למשרה
3 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב סויה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1 כף אבקת מרק בטעם בצל מרכיבים טבעיים
1/3 כוס שמן
לירקות
2 בצלים קצוצים
4-5 עגבניות בשלות חתוכות
1 גמבה קצוצה
3 קישואים קלופים וקצוצים
3 כוסות אפונה קפואה
מלח
1 כף פפריקה מעושנת
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית סוכר
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה
מתבלים את דגי הסלמון ומניחים במקרר לשעה- אפשר ורצוי ללילה
את הירקות מניחים בתבנית ומתבלים ומערבבים היטב
מחממים תנור ל 200 מעלות ומכסים את תבנית הירקות אופים כשעה
מסירים את הכיסוי ומניחים את פרוסות הסלמון ואופים 20 ד' ללא כיסוי
מגישים חם ואפשרי גם קר או בטמפרטורת החדר