
פאי פקאן
המצרכים:
עוד באתר:
לבצק:
- ½1 כוס קמח
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 חלמונים
- 100 גרם חמאה (או מרגרינה)
- גרידה מחצי לימון (אופציונאלי)
למלית:
- 100 גרם חלבה
- כ- 120 גרם חצאי פקאן קלופים (טבעי)
- סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבצק ללא החלמונים לקבלת בלילה פירורית, מוסיפים את החלמונים ומערבבים לקבלת בצק.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
3. על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ, הופכים את הבצק על גבי תבנית פאי ומסירים את נייר האפייה בעדינות מהבצק.
4. משטחים את הבצק על גבי התבנית, גם על השוליים.
5. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק ומכניסים למקפיא את התחתית שאינה אפויה למשך כ- 10 דקות.
6. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומפזרים מעל את החלבה כשהיא מפוררת.
7. מסדרים את חצאי הפקאנים על גבי החלבה.
8. בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות אופים את הבצק למשך חצי שעה.
9. לאחר חצי שעה מוציאים את הפאי החוצה, ושופכים מעל סירופ מייפל, ואופים שוב למשך 5 דקות נוספות, כך שסירופ המייפל מתקרמל.
10. מוציאים מהתנור ומצננים.