
רכיבים:
להכנת הבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 2 ביצים
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס מלח עבה
- כפית עשבי תיבול מיובשים ניתן מכמה סוגים
עוד באתר:
לדג:
- דג שלם אישי או גדול מרכזי –
- מרגרינה בטעם חמאה
- עשבי תיבול
- פרוסות שום
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: בקערה מעבדים היטב את כל רכיבי הבצק.
- שוטפים היטב את הדג ומייבשים על מסננת עד שהדג יבש לגמרי, מכניסים לתוך חלל הבטן של הדג עשבי תיבול טריים ושום פרוס
- מורחים את הדג במרגרינה מומסת יש לוודא כי ישנה שכבה אחידה של מרגרינה על כל הדג.
- מרדדים את הבצק ומניחים במרכז את הדג, אוספים את שולי הבצק ואוטמים את הדג היטב
- מניחים בתבנית כשהפתח כלפי מטה
- יוצרים עם סכין 3 חורים בבצק בחלק העליון
- אופים בתנור חם על 180 מעלות 40-50 דקות עד שהבצק זהוב טוב
- אפשר לבדוק עם קיסם דרך החור שבבצק