עוד באתר:
המצרכים:
- 2 חבילות שוקולד חלב פרה של עלית (200 גרם)
- 1 חבילה שוקולד מריר פרה של עלית (100 גרם)
- 2 קופסאות שמנת מתוקה
- 1 אפרסק
- 1 חבילה סוכריות לקישוט
אופן ההכנה:
- חותכים את האפרסק לקוביות.
- ניתן להקציף בעזרת בקבוק את השמנת, או להיעזר במיקסר חשמלי, עד לקבלת קצף יציב.
- מחלקים את מסת הקצף לשתיים, בשתי קערות נפרדות.
- ממיסים את שוקולד החלב פרה של עלית, במיקרוגל בפולסים קצרים של חצי דקה ומערבבים, עד להמסה מלאה של השוקולד.
- את השוקולד המומס מוסיפים בתנועות קיפול אל אחת מקערות הקצף, ליצירת קצפת שוקולדית.
- במגרדת גסה מגרדים את השוקולד המריר פרה של עלית, ומוסיפים בתנועות קיפול אל קערת הקצף השנייה.
- מזלפים בתוך כוסות הגשה, בתחילה שכבת קצפת שוקולדית ומעליה שכבה של קצפת לבנה עם חתיכות שוקולד מריר.
- מכניסים את הגלידות האישיות להקפאה עד להגשה.
- ניתן לקשט בחתיכות אפרסק, ולפזר מעל סוכריות.