
מצרכים לריבה
4 בצלצלי שאלוט פרוסים
חצי כוס סוכר חום
1 כוס יין אדום
שמן לטיגון
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1/2 ק"ג כבדים צלויים
עוד באתר:
לפירה שורשים
1/2 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה אפויים בקליפה
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ומבושל לריכוך
1 שורש סלרי קלוף ומבושל עד שהוא נהיה רך
1/3 כוס שמן זית
מלח פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- מכינים ריבת בצל: ממליחים את הבצל ומשהים כחצי שעה
- סוחטים את הבצל
- מטגנים את הבצל עם השמן מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כשעה על אש נמוכה
- טועמים ומתקנים תיבול
- הכנת הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה את כל הירקות
- טוחנים למחית מוסיפים שמן זית ומתבלים
- טועמים ומתקנים תיבול
- הרכבת המנה: מורחים צלחת בנדיבות עם הפירה מסדרים 3-4 כבדים ושמים מעל כף גדושה של ריבה
- מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים