
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
המרכיבים לבצק:
- 110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 כוס + 2 כפות (125 גרם) קמח
- 1/2 כוס + 1 כף (60 גרם) קמח תפו"א
- 1/2 כפית מלח
- 1 חלמון
- 1/2 1 כפות מים
עוד באתר:
למלית:
- 1/2 ליטר מים
- מלח ופלפל
- 1 קופסה (160 גרם) טונה סטארקיסט בעישון טבעי, מסוננת
- 2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 כף שמן זית
- 1 כרשה, פרוסה
- 1 1/2 מכל שמנת לבישול אושמנת צמחית
- 4 ביצים, טרופות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (אם רוצים)
אופן ההכנה:
- הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון בעל להב סכין ומעבדים בפולסים עד שנוצר בצק. מוציאים למשטח עבודה, אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
- המלית: יוצקים את המים לסיר בינוני, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכרשה כ-5 דקות, עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
- שמים בקערה את השמנת, הביצים ואגוז המוסקט וטורפים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד, מרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ, הגדול מעט מקוטר התבנית. מרדדים במערוך ומניחים בתבנית. מהדקים לבסיס ולדפנות.
- מסדרים מעל הבצק את קוביות הבטטה, פרוסות הכרשה והטונה. יוצקים את בלילת הביצים והשמנת ואופים כ-45 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.
- כשרוצים להכין פשטידה כשרה לפסח או כשרוצים לחסוך בקלוריות, אופים פשטידה ללא בצק: משמנים תבנית חרס או פיירקס. מסדרים את הירקות בתבנית, יוצקים את הבלילה ואופים כחצי שעה, עד הזהבה