
להלן המתכון ככתבו, ובתורף הדף כלשונו כדי שתוכלו להאזין לו כפי ששודר בתוכנית – בהצלחה!
כרוב ממולא:
עוד באתר:
מצרכים:
500 גר' הודו אדום טחון
500 גר' פרגית עוף טחון
2 כוסות אורז מבושל
400 גר' רסק עגבניות
3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
11/2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
למילוי:
2 כרובים קפואים ליומיים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר.
לרוטב:
1/3 כוס שמון
1 ק"ג רסק עגבניות
1 וחצי כפיות מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה מעושנת
2 כפיות תבלין שקשוקה
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס טרי
10 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול
הפרדת העלים:
חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים מסירים את החלק הקשה בשדרת העלה
ממלאים את העלים:
מניחים בחלק העליון כף גדושה מלית סוגרים משני הצדדים ומגלגלים מניחים בתבנית עם התפר כלפי התבנית
מכינים כך את הכל – בשלב הזה אפשר להקפיא
הכנת הרוטב:
מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים
מתבלים ומתקנים תיבול
מסדרים את הכרוב בסיר ומעל הכל מניחים כרוב קצוץ, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכסים ומבשלים כ 3 שעות
מגישים עם פירה תפוחי אדמה.
להאזנה: