שאלוט|בשרים על הגריל|צ'ודו ירק|צ'ודו ירק|בשרים על הגריל

המפגש המפתיע עם השף מישה אמאייב שפתח מסעדת גורמה בלב תל אביב, מהדרין, התרחש במיקום עוד יותר מפתיע: ליבה ההייטקיסטי של תל אביב, רמת החייל. ההפתעה האמיתית היא, לגלות מסעדה כשרה למהדרין במיקום הזה, אבל לא אקדים את המאוחר.

השלט המואר של מסעדת שאלוט, יכול להטעות. כשעברתי ברחוב בפעם הראשונה, הייתי בטוח שמדובר בעוד מסעדה עם שם שנשמע קולינרי ומעודכן, עם יומרות להגיש אוכל גורמה או מנות שף, כשבסוף אתה מקבל עוד מאותו דבר כמו שמגישים בהרבה מקומות אחרים.

אבל כבר בכניסה הבנתי שזאת לא עוד מסעדה רגילה בנוף המסעדות המוכרות לחובבי קולינריה בכשרות מהודרת. בחלל גדול ומואר בגופי תאורה בעיצוב אירופאי כבד, עם לבנים אדומות על הקירות, ריהוט אלגנטי והדבר הכי חשוב, מרווח ופרטיות בין השולחנות. נוסף לעיצוב, גם השירות במקום הוא אירופאי קלאסי, אדיב, חייכני ומוקפד מאוד אבל לא מעיק.

לפתיחה לקחתי לוביו גרוזיני ואסאדו קר שמגיע עם חמוצים קריספיים נהדרים. הלוביו, הוא תבשיל שעועית חם, שהגיע בתוך סיר מיניאטורי. בצורה סימלית ומושלמת, כשטעמתי את הביס הראשון החל לרדת גשם בחוץ וזאת היתה סיטואציה חורפית מהסרטים. החום של המנה הגרוזינית, נתן לי את האומץ לטעום אסאדו קר, וזה נתן לי את ההבנה שיש כאן מישהו עם יד מאוד מקצועית שיודע מה הוא עושה.

צ'ודו ירק
צ'ודו ירק

את אותה הבנה, פגשתי גם במנות הבצקים שכללו צ'ודו, שזה מין בצק פריך אפוי שממולא בירק או בשר. הצ'ודו הוגש בצורת עיגול, והמלצר פרס את המנה לרבעים. לצד שני סוגי הצ'ודו קיבלנו גם את ה"בילאשי", שהיו בעצם שני כיסוני בצק דקיקים עגולים, מקופלים פנימה. בניגוד לצ'ודו, הבילאשי טוגן לשחימות פריכה.

כמו בקציצה המיוחדת, נפגשתי עם הטכניקה של הבישול המסורתי, גם במנה העיקרית שהיתה קציצת פז’רסקי. זאת קציצה מעוף טחון מומלאת בפטריות. הקריספיות החיצונית של הקציצה לא הכינה אותי למה שקרה כשחתכתי אותה. במקור הרוסי שלה, מכינים את הקציצה עם גוש חמאה שנמס במהלך הטיגון הקצר, והחמאה ניגרת החוצה כשחתוכים את הקציצה. כאן מצאו תחליף כשר, והפלא הקולינרי הזה ממחיש את האופי הכל כך ברור של המסעדה הזאת. את האופי נותן השף מישה אמאייב שהחזון שלו הוא להביא את כל האוכל המסורתי של הצומת הקולינרית של רוסיה, גיאורגיה ואוזבקיסטן, ולהנגיש אותו בכשרות מהודרת.

בשרים על הגרילאפשר להמשיך לספר גם על מנות הגריל הנהדרות, ועל העוגות המסורתיות שהגיעו בתור קינוחים, אבל קצרה היריעה מלהכיל. לסיכומו של בילוי, החיבור בין המטבחים האלה עובד מצויין, ומרגיש שהגבולות המשותפים נועדו על מנת ליצור את האיחוד בין המנות של מסעדת שאלוט. הברזל 3, רמת החייל תל אביב. מהדרין משגיח צמוד במקום .



תגובות








עוד כתבות שיעניינו אותך

האשמות הדדיות

מתיחות שיא בין המדינות הגרעיניות: חשש ממלחמה

שמעון כץ
מנגנון מיוחד

צפו: שיגור ראשון של רקטת 'בר' לעבר עזה

קובי פינקלר
תיעודים מהשטח

תקרית חריגה בצפון: שוטר נפצע קשה; שני עבריינים נהרגו

איתי דהן
בחופי תימן

תיעוד מטורף: ספינה עם רבבות כבשים התהפכה בים

אבי יעקב
נס גדול

שני תומכי דאעש נעצרו בירושלים • ניסו להצטרף

קובי אליה
הסכנה בדרכים

תיעוד קשה: רוכב האופנוע התהפך אל הכביש

אבי יעקב
החרפת המאבק

מחאות סוערות ומחזות חריגים מחוץ ללשכת הגיוס

אלי יעקובוביץ
צפו בתיעודים

חריג: בהנחיית הדרג המדיני, צה"ל הוריד בניין בדאחייה

שמעון כץ
אחרי הפינוי

תיעוד מצמרר: פורעים ערבים שרפו תפילין וספרי קודש

אלי יעקובוביץ
נמנע אסון

הסיבה לפרוץ השריפה בנחל פרת - רשלנות מטיילים

קובי אליה
תנאי שטח קשים

בהלה בנחל הסמוך לירושלים: שריפה פרצה, מטיילים לכודים

שמעון כץ
פסע מאסון

צפו: המטוס נחת על ההר וכמעט פגע בגולשים

שמעון כץ
לא מדברים על זה

המשגיח פתח בכאב: "האלכוהול נכנס לחתונות"

נתי קאליש
תיעודים דרמטיים

מניין ההרוגים והפצועים באיראן עולה; האש משתוללת; צפו

חיים שער
צפו בתיעוד מהפגישה

האדמו"ר בדברים חריפים לראש הישיבה: "הם לא יהודים"

נתי קאליש
קליפ ווקאלי

מודה אני • יחיאל ליכטיגר וילד הפלא חיים בדואט

אליעזר חסיד
36 הרוגים

איראן מאשימה את ישראל בשריפה: "ראיות ברורות"

שמעון כץ
יותר מ-50 מטרות

צה"ל מפרסם תיעוד: כך הותקף מחסן הטילים המדויקים

קובי פינקלר
צפו

בתוך ה'סיוע ההומניטרי' של אונר"א: זה מה שאותר

קובי פינקלר
"הפקרות פושעת"

התושבים באיראן זועמים: "איך הממשלה נתנה לזה לקרות?"

אבי יעקב