
שף מסעדת MATSUYA יניב אבן, מסעדה יפית בכשרות רבנות מרמת גן, מציע מתכון למרק מיסו משודרג.
אגב, מחקר שקיימה אוניברסיטת פנסילבניה, מגלה כי אנשים שהתחילו את הארוחה שלהם בשתיית מרק, צרכו כ-20% פחות קלוריות במהלך הארוחה המלאה, פחות מכמות הקלוריות שצרכו אנשים שוויתרו על המרק. אגב 2, הערך התזונתי של מרק מיסו הוא כ-80 קלוריות למנה…
עוד באתר:
מתכון למרק מיסו מאת יניב אבן
מצרכים ל 8 מנות מרק:
שלב 1:
• 2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר מקולף וטרי.
• 3 שיני שום קלופות ופרוסות דק.
• 4 יחידות בצל ירוק,
• חצי בצל לבן.
• בסיר מטגנים את החומרים במעט שמן ושומרים בצד.
שלב 2:
• 1 ליטר ציר עוף/ מרק עוף
• 1 כף רוטב סויה
• 3 כפיות סוכר
• 3 יחידות פטריות שיטאקי טריות.
• 3 כפות מחית מיסו.
• 4 כפות אצות- להשרות במים ל2 דקות ולייבש.
• 1 קובייה (200 גר') טופו
שלב 3
• מוסיפים לירקות המטוגנים את ציר העוף והסוכר ומביאים לרתיחה.
• מוסיפים את מחית המיסו וטורפים עד שמתקבל מרק אחיד.
• מסננים את המרק במסננת. קוצצים את הטופו, האצות והבצל הירוק.
• מחלקים את המרק ל8 קערות הגשה, מוסיפים את הטופו ומקשטים בבצל ירוק.