המצרכים
לדג:
- קילו פילה דג סלומון טרי פרוס למנות
עוד באתר:
למרינדה:
- חצי כוס שמן זית משובח
- 4 כפות חרדל דיז'ון
- רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 4 שיני שום כתוש
- מלח ופלפל גרוס טרי
- פפריקה מתוקה
לקישוט:
- חצי כוס אגוזים קצוצים
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- 2 פטריות פורטובלו שלמות ללא הרגל
- 2 פטריות שמפניון פרוסות
- מעט שמן זית
- מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה, שמים את הדג בתבנית חסינת אש ומורחים עליו בנדיבות את המרינדה. משרים במקרר למשך כשעתיים לפחות.
- מפזרים את האגוזים על הדג ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות
- אופים כ- 15 -20 דקות בלבד ומוציאים מהתנור. ניתן לאכול חם או קר.
- את הפטריות מורחים בשמן זית ומפזרים עליהם את המלח והפלפל.
- צולים בתנור ל 4 דקות ומגישים לצד הדג.
- מקשטים בעלי פטרוזיליה טרייה.
בתאבון!