
מאת: מירי זורגר, מתוך התכנית ניחוחות שבת.
מצרכים:
עוד באתר:
לבצק:
300 גר' קמח
100 גר' א.סוכר
200 גר' חמאה
ביצה אחת
למלית קרם פיסטוק:
120 גר' סוכר
120 גר' א.שקדים
120 גר' חמאה
שלוש ביצים
30 גר' קורנפלור
30 גר' ליקר דובדבנים
2 כפות פיסטוקים טחונים
לקישוט:
דובדבנים קפואים או משומרים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
שמים את כל המצרכים במעבד המזון חוץ מהביצה ומעבדים למסת פרורים.
מוסיפים את הביצה ומערבבים לבצק, עוטפים בנילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
הכנת המלית:
במעבד מזון שמים את כל המצרכים מלבד הביצים, מעבדים למחית חלקה, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים שוב לקבלת מחית אחידה.
הרכבת המנה:
מרדדים את הבצק, מרפדים תבנית בגודל הרצוי או תבניות אישיות ושמים להקפאה לשעה אחת.
מוציאים, מזלפים מהמלית, מקשטים בדובדבנים, אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים עד להשחמה.