
בצעד דרמטי, הודתה קוריאה הצפונית הלילה (שני) רשמית בכך ששיגרה חיילים ללחום לצד רוסיה במלחמתה נגד אוקראינה. ההודאה מגיעה לאחר חודשים ארוכים של דיווחים ממקורות מודיעין מערביים ואוקראיניים, שעד כה הוכחשו באופן עקבי הן על ידי מוסקבה והן על ידי פיונגיאנג.
בהודעה רשמית של משרד החוץ הצפון־קוריאני נכתב כי חיילים מצבא קוריאה הצפונית "נשלחו לסייע לשחרר את מחוז קורסק הרוסי מתוקף ההסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי שנחתם בין שתי המדינות". ההצהרה הדרמטית מגיעה סמוך להודעת הקרמלין על שחרור מלא של מחוז קורסק, אליו פלשו כוחות אוקראיניים באוגוסט אשתקד במה שנחשב לאחד המהלכים הנועזים ביותר שביצעה קייב במהלך המלחמה.
עוד באתר:
השליט הצפון־קוריאני קים ג'ונג און צוטט בסוכנות הידיעות הרשמית של המדינה כשהוא משבח את חייליו: "החיילים שלנו שנשלחו לרוסיה מילאו משימה קדושה". קים אף הכריז על כוונתו להקים פסל מיוחד בפיונגיאנג לכבוד החיילים שהשתתפו בלחימה – צעד שמדגיש את חשיבות המעורבות בעיני המשטר.
בשלב זה, הן רוסיה והן קוריאה הצפונית מודות כי חיילים צפון־קוריאנים היו מעורבים בלחימה רק בחזית קורסק ולא בגזרות אחרות. אולם מקורות מודיעין מערביים טוענים כי ישנם סימנים למעורבות צפון־קוריאנית גם בחזיתות נוספות.
שירותי המודיעין האוקראיניים והמערביים דיווחו על נוכחותם של חיילים מקוריאה הצפונית במחוז קורסק כבר לפני כחצי שנה. אוקראינה אף הצליחה לקחת בשבי מספר חיילים צפון־קוריאנים ופרסמה תיעוד מחקירתם – חומרים שנדחו אז כ"תעמולה" על ידי מוסקבה ופיונגיאנג.
למרות ההכרזות הרוסיות והצפון־קוריאניות, אוקראינה מכחישה כי כוחותיה סולקו לחלוטין מהמחוז. הנשיא וולדימיר זלנסקי אמר אמש כי כוחות אוקראיניים ממשיכים להחזיק בעמדות בתוך קורסק ובתוך המחוז הרוסי הסמוך בלגורוד. "רוסיה משקרת כהרגלה", אמר גורם אוקראיני רשמי. "הם מנסים לצייר ניצחון שלא התרחש במלואו, תוך הסתייעות בכוחות זרים".
ההודאה הרשמית של פיונגיאנג עוררה תגובות נזעמות בקרב בנות בריתה של אוקראינה. משרד החוץ האמריקני פרסם הודעה בה נאמר כי "ארצות הברית מודאגת מהמעורבות של קוריאה הצפונית במלחמה" וקבע כי המעורבות של פיונגיאנג "חייבת להיפסק".
חריפה במיוחד הייתה תגובתה של דרום קוריאה, שכנתה ויריבתה הוותיקה של קוריאה הצפונית. בהודעה רשמית מסיאול נכתב כי "ההודאה על מעורבות חיילים מקוריאה הצפונית במלחמה היא הודאה במעשה פלילי".
מה שברור הוא כי הציר המתהדק בין מוסקבה לפיונגיאנג – שכולל כעת גם שיתוף פעולה צבאי גלוי – מגביר את המתיחות העולמית ומרחיק עוד יותר את הסיכוי לסיום מוקדם של המלחמה באוקראינה.