
בתוכנית 'שמור וזכור' הקריא הגאון הרב אברהם יוסף שאלה שנשלחה ע"י מאזין: "האם יש איזו קולא לשמוע שירים בימי ספירת העומר עם ליווי של כלי נגינה?" הרב השיב: "עצם השירים מותר, שירה בפה מותרת. יש לנו שני דברים שנוגעים לשירה שאסורים, הריקודים והכלי נגינה. שני הדברים האלה הם האסורים".
הרב התייחס למקרה של מתעמלים בחדר כושר עם מוזיקה ברקע: "התשובה היא אסור." הוא הציע פתרון: "מלווים את עצמנו עם אטמי אוזניים, וגם אם השירה חודרת דרך אטמי האוזניים, זה כבר שירה שהיא מטרידה, זה כבר לא שירה של הנאה, ואפשר להקל במצב של אטמי אוזניים. בלי אטמי אוזניים, קשה לי מאוד מאוד להקל".

עוד באתר:
על השאלה האם יש הקלה ביום שישי לאחר חצות או במוצאי שבת עד חצות, הרב ציין: "הגאון הגדול הרב מאיר מזוז עליו השלום, הקל. היו עוד תלמידי חכמים שהקלו." הוא הסביר את טעמם: "העולם במצב רוחני מאוד ירוד, ויש קושי להתמודד עם קשיי החיים. מתוך הקושי הזה מעבירים את העצב על ידי השירים. לאדם כזה, שבשבילו זה כמו תרופה, אפשר יהיה להקל." הוא הוסיף דוגמה: "אדם עייף והוא נוהג בדרך בין עירונית, כדי להשאיר אותו ערני, הוא רוצה לשמוע נגינה. אפשר להקל."
עם זאת, הרב הזכיר חלופות: "היום יש לנו, ברוך השם, את 'קול חי מיוזיק', הוא לגמרי לא מלווה בכלי נגינה, שירה בפה בלבד, וזה מצוין, זה גם מעורר בזמן נהיגה, וגם אדם שהוא קצת במצב רוח לא הכי טוב, שומע את השירים האלה ומתעודד." הוא הדגיש: "צריך לדעת איך לנווט את עצמנו ולא להקל יתר על המידה. להישאר נאמן למסורת אבותינו, למנהגי אבותינו, ובפרט שזה נכתב גם בשולחן ערוך".

הרב ציין כי הרב מאיר מזוז התיר בזכות "הארת השבת" ביום שישי לאחר חצות ובמוצאי שבת עד חצות, אך הוסיף: "אבי מורי לא הקל." הוא סיפר: "בזמנו הייתי משדר באיזה רדיו לפני 30 שנה, והבעלים של הרדיו מאוד הפציר באבא שלי, שנקל ביום שישי אחר החצות. והאבא שלי סירב להקל, סירב לומר לו כן, וברוך השם, הוא שמע בקולו."
לסיום, הרב עודד: "לא נשאר לנו הרבה. עוד שלושה שבועות מהיום זה כבר ל"ג בעומר. בל"ג בעומר אין לנו שום סיבה שלא לשמוע כלי נגינה. בשלושה שבועות האלו נתאמץ ונשתדל לקיים את מנהג אבותינו".
האזינו לדברים המלאים בתוכנית 'שמור וזכור' בהגשת הגאון רבי אברהם יוסף ב'קול חי':