
בפתח תוכניתו 'הפוך על הפוך' ב'קול חי', שטח הרב משה בן לולו דברי מחאה נוקבים כנגד מה שהוא רואה כ"הכרזת מלחמה על הקדוש ברוך הוא". במוקד דבריו עמד טקס הדלקת המשואות הצפוי בערב יום העצמאות, אותו תיאר כפגיעה אנושה בנפש היהודית וכניסיון מכוון לערער את ערכי הקדושה והיהדות. להלן תמצית דבריו, המשקפת נאמנה את תוכנם ומשלבת ציטוטים רבים ככל האפשר, תוך שמירה על המהות והרוח של המסר.
הרב פתח בטון דרמטי, והביע זעזוע מהמתרחש סביבו: "אני מסתכל רק על השבוע הקרוב ורואה איזו הכרזת מלחמה יש על הקדוש ברוך הוא. כאילו רוצים לעשות לו דווקא, דווקא, אנחנו נעשה לך דווקא". הוא קרא בתסכול: "תעזבו אותו בשקט. תעזבו את הקדושה בשקט, תעזבו את היהדות בשקט", והוסיף: "אתם רוצים לעשות מה שאתם רוצים? תעשו לכם, לא יודע, אבל מה אתם נדחפים בכוח לתודעה, למוח, ללב, למחשבות של הציבור?".
עוד באתר:
הרב התייחס לשני אירועים מרכזיים שהדאיגו אותו: פסיקת בג"ץ בנוגע ללומדי התורה, אותה הזכיר בקצרה – "בג"ץ מוציא הוראה, להוציא צווים, לכל לומדי התורה וכולי וכולי" – והטקס הצפוי ביום העצמאות, שהיה מוקד דבריו. "מה שמדאיג אותי ביותר, מאוד מאוד מדאיג אותי, זה פגיעה אנושה שעשויה להתרחש בנפש היהודי והיהודייה", הדגיש, והתמקד בטקס המשואות כסכנה רוחנית חמורה.
הרב תיאר את טקס הדלקת המשואות כחוויה רגשית עוצמתית, שמשפיעה עמוקות על הצופים: "מי שמאזין או צופה בטקס הדלקת המשואות חווה סוג של התרגשות מסוימת… הלב מתפוצץ". הוא הודה כי הטקס מרשים בהפקתו: "תזמורת צה״ל, מסדרים, אימונים, חזרות, מנחים מהשורה הראשונה, כל שם מחושב ומדוקדק על השיא השיאים של ההתרגשות והריגוש". הוא ציין כי מדליקי המשואות, "שנבחרים בקפידה", מעוררים צמרמורת: "תמיד מישהו מהם מרגש אותך… יהיה את האחת, שתיים, שלוש, ארבע, שיתנו לך את הצמרמורת".
אך השנה, לדבריו, הטקס מהווה מלכודת רוחנית. הוא התייחס בחריפות לנוכחות יושב-ראש הכנסת, אותו כינה "קליפת הקליפות של הטומאה" השייך ל"קהילה שהכי מכעיסה את בורא העולם". הוא טען כי בין מדליקי המשואות יופיעו דמויות בעייתיות, כולל "אבי אבות הטומאה, גועל נפש בכל פרמטר של כל אומה ולשון ושל כל דת, כל שכן היהדות". לדבריו, התכנון המכוון הוא להחדיר תכנים אלה בשיא ההתרגשות: "בתוך הצמרמורות… משחילים דמות… והציבור, שבתוך תוכו, ברגישות שלו, לא מקבל את זה".
הרב הזהיר כי הרגש שמעורר הטקס פותח את הלב, ובמצב זה מוחדרים תכנים הרסניים: "הריגוש הזה הוא פותח את הלב של עם ישראל. וכשהלב פתוח, מכניסים אליהם את הזבל הזה, זה כבר נכנס בהם. זהו, לך עכשיו תוציא לי את זה משם". הוא טען כי המארגנים משתמשים במונחים כמו "המרקם הישראלי" כדי להחליף את המילה "יהדות": "שימו לב שהמילה יהדות נמחקה, והיום יותר מדברים על ישראליות".
אחת הנקודות הכואבות ביותר בדברי הרב היא שתיקת הציבור הדתי: "כואב לי שכולם שותקים. גם החרדים, גם הדתי-לאומי, שכולם מתנגדים לזה בוודאות". הוא קרא למחאה פעילה: "בואו, יש לכם כוח. תבואו לצרה הזאת שקוראים לה מירי רגב, שמארגנת את הכנס, תגידו לה, סליחה? זה אנחנו לא מסכימים". הוא הזכיר מאבקים ציבוריים קודמים, כמו התנגדות ליועצת המשפטית או לראש השב"כ, ושאל: "אתם לא יכולים להגיד, אנחנו לא רוצים את אלה פה? שותקים? לא מעזים למחות? מה זה?".
הרב גם התייחס ליושב-ראש הכנסת, שלדבריו היה מעורב באסון מירון כשר ביטחון פנים: "יושב-ראש הכנסת הזה, כשהיה שר ביטחון פנים, היה אסון מירון. עכשיו הוא עושה יושב-ראש, אז המלחמה שלו נגמרת. כי כולם שותקים". הוא רמז כי שיקולים כלכליים משתיקים את המחאה: "רק רוצים כסף. יכול להיות שהכסף במטרות טובות, אבל שותקים".
הרב הזכיר את הניסים שקרו לעם ישראל בשנה האחרונה, כגון ההפוגה היחסית במלחמות: "קיבלנו מהשם קצת זמן של הפוגה מהמלחמה בצפון, בדרום… איזה נס הוא עשה בצפון, איזה נס הוא עשה עם האיראנים". הוא הזהיר כי ללא התעוררות, המצב עלול היה להיות חמור יותר: "תארו לכם שבשביעי באוקטובר היו באים גם חיזבאללה וגם החמאס ביחד. מי היה עוצר אותם? איפה היינו היום בכלל?". הוא קרא להכרת תודה: "צריך לעשות הודיה להשם, תודה להשם", והביע תסכול מכך שבמקום זאת, הטקס מציג "אצבע בעין" לבורא: "זה לא אצבע בעין. אני לא יודע לך להגדיר את זה אפילו".
הרב קרא בתוקף להימנע מצפייה בטקס: "אסור בתכלית האיסור… מי שיעשה את זה, שידע שהוא מביא קטרוג על עצמו". הוא המליץ להתנתק מהתקשורת החילונית: "אסור בכלל להאזין ולצפות בשום דבר שלהם. כל התקשורת החיצונית, תשמעו רק רדיו קול חי וזהו". הוא הזהיר כי צפייה בטקס מחזקת את "הלוחמים הגדולים ביותר נגד הקדוש ברוך הוא ונגד הקדושה".
הרב הציע למאזינים למנות אותו כשליח למחאה: "תגיד עכשיו בפה שהוא ממנה אותי לשליח, למחות נגד הכיעור והתיעוב הזה". הוא קרא: "ריבונו של עולם, אנחנו, עם ישראל, לא עוזבים אותך, ולא מוכנים לקבל את זה". הוא השווה את המצב לתקופת היוונים: "היו יוונים, היו מתייוונים, לאט-לאט עשו עבודה פסיכולוגית… עד שנשארו משפחה אחת בלבד. אתם רוצים שגם יעשו לנו עכשיו את זה?". הוא קרא לערנות: "אדם צריך להיות ערני וחזק ולהגיד, אני לא אצפה בזה, ואני לא אשמע את זה, ואני לא אתחבר לזה, ואני לא אתרגש מזה".
הרב סיים במסר של עמידה איתנה: "צריך להרגיש שאנחנו חזקים, ולא ישברו אותנו, ולא נמיר את דתנו ודעתנו, ותמיד נהיה רק עם בורא עולם". הוא הזהיר כי המתקפה על הקדושה מגיעה מכל הכיוונים: "המיסיונרים מכים בנו מפה, והרפורמים מכים משם, והתקשורת מפה, והבג"ץ משם, ומכל הכיוונים חובטים בנו". עם זאת, הוא הביע תקווה כי המחאה תציל את עם ישראל: "השם יקבל את המחאה הזו להציל את כל עם ישראל, את כל החיילים, את כל היהודים בארץ ובעולם".
דברי הרב משה בן לולו משקפים דאגה עמוקה לשלמות הרוחנית של עם ישראל, תוך קריאה לערנות, מחאה והתנתקות מתכנים המנוגדים לערכי היהדות. הוא רואה בטקס המשואות חלק ממגמה רחבה יותר של התרחקות מהקדושה, ומדגיש את הצורך בעמידה איתנה מול אתגרי התקופה.
האזינו לדברים המלאים של הרב בן לולו: