
משרד האוצר הגיש היום (חמישי) בקשה לצו מניעה נגד הצעדים עליהם הכריזה הסתדרות המורים, שעלולים להביא לשיבוש הלימודים במספר ערים כבר מיום ראשון הקרוב. מדובר בצעדי מחאה על רקע דרישת ההסתדרות לצמצם את הפגיעה בשכר המורים, שלטענתם נובעת מהקיצוץ הכללי בשכר עובדי המגזר הציבורי.
במשרד האוצר תקפו את המהלך, והדגישו כי "הצעדים שההסתדרות הודיעה עליהם מנוגדים לחוק ולהסכמים. קיימנו איתם שיח ממושך ואינטנסיבי, אך הם שוב בוחרים בעיצומים על חשבון התלמידים". לדבריהם, לא מדובר במהלך הכרחי אלא בכזה שפוגע בציבור הרחב תוך הפרה של ההבנות הקיימות.
עוד באתר:
הסוגיה עלתה מדרגה גם בזירה של גני הילדים. מוקדם יותר היום הודיעו משרדי האוצר והחינוך לשלטון המקומי כי רשויות שישביתו את פעילות הגנים בשבוע הבא לא יקבלו שיפוי בגין שכר הסייעות, ויאלצו לממן אותו מתקציבן. זאת, לאחר שמרכז השלטון המקומי הודיע על כוונה להשבית את פעילות הגנים במחאה על מה שהגדיר כקיצוץ חד-צדדי בשכר הסייעות מצד האוצר.
מנגד, במשרד האוצר דוחים את הטענות על קיצוץ בשכר וטוענים כי מדובר בדרישה לעמוד בהסכמות קיימות. לפי עמדת המשרד, ברשויות חזקות מבחינה סוציו-אקונומית – ישלמו מתקציבן את שכר הסייעות רק עבור שעות פעילות בצהרונים. כך, רשויות שמסווגות באשכולות 1 עד 5 לא יושפעו כלל, בעוד שיתר הרשויות יישאו בעלות מוגבלת בלבד.
ראשי הרשויות המקומיות לא נשארו אדישים, ובתחילת החודש הודיעו על כוונתם להשבית את פעילות הסייעות בגנים לאחר פסח. ההחלטה התקבלה במהלך שיחת זום בהשתתפות ראשי ערים ורשויות, בדרישה חד-משמעית לבטל את קיזוז אחוזי המשרה של הסייעות – מהלך שלטענתם יוביל לפגיעה חמורה בכוח האדם בגנים.
לטענת השלטון המקומי, ההחלטה של משרד האוצר מנוגדת להסכם שנחתם לפני כשנה וחצי, והפחתת היקפי המשרה עלולה להביא לעזיבה נרחבת של סייעות, מה שייצור פגיעה מערכתית מתמשכת במערך החינוך לגיל הרך. המחאה ממשיכה להתעצם, כאשר כל צד נאחז בעמדתו, וההכרעה כעת עשויה לעבור לבית המשפט.