
השרה מירי רגב, הממונה על אירועי שנת ה-77 למדינת ישראל, הודיעה כי אישרה את המלצת הרמטכ"ל לבחירתם של סא"ל פאיז פארס וסא"ל (מיל') חגית אלון אלחרר להדלקת משואה משותפת בטקס יום העצמאות בהר הרצל.
סא"ל פארס, בן העדה הדרוזית המתגורר בחורפיש, ביצע שורה של תפקידי פיקוד בחטיבת כפיר. בבוקר השבעה באוקטובר הוא התייצב עם פקודיו בקיבוץ רעים והצטרף לכוח סיירת מטכ"ל שניהל לחימה עיקשת בקיבוץ. הוא חתר למגע בגבורה וחילץ אזרחים תחת אש.
עוד באתר:
לצדו תדליק משואה סא"ל (מיל') חגית אלון אלחרר, שסיפורה מייצג את מסירות הנפש של חיילי המילואים. אלון אלחרר, בת למשפחה ברוכת ילדים מקריית שמונה, פרצה דרך לנשים בתפקידים לוגיסטיים ביחידות השדה. היא התייצבה לשירות מילואים עם פרוץ המלחמה, ולמרות ששכלה את בנה אמיתי ז"ל, טירון בחטיבת גולני, שנה לאחר תחילת הלחימה, ולמרות שמשפחתה פונתה מביתם בצפון, היא ממשיכה בשירות מילואים רצוף עד היום.
בנוסף, השרה, הודיעה היום (שני) לרחל אדרי מאופקים, כי בחרה בה מקרב מומלצי הועדה הציבורית המייעצת להשיא משואה בהר הרצל ביום העצמאות.
רחל בת ה66 הפכה לסמל מוכר בכל רחבי תבל בזכות התושיה יוצאת הדופן שהפגינה מול המחבלים שהחזיקו בה ובבעלה כבני ערובה בשבעה באוקטובר. במשך קרוב ליממה הצליחה רחל לדבר אל ליבם של המחבלים ולרכוש את אמונם ובכך תרמה רבות להצלחתו של מבצע החילוץ שהציל את חייה ואת חיי בעלה דוד ז"ל שהלך לעולמו מספר חודשים לאחר השבת השחורה.
השרה רגב מסרה: "גם הכותבים בעלי הדמיון הפורה ביותר לא היו יכולים להמציא דמות מופלאה כמו רחל מאופקים. אישה עוצמתית ומרגשת שבכוח התבונה, האומץ והעוגיות הצליחה להערים על המחבלים שפלשו לביתה ולהפוך לגיבורה של אומה שלמה. את הנחישות שלה והחיבור העמוק למקום הפגינה רחל גם בבחירתה לשוב לביתה שבאופקים ולבנות אותו מחדש. העם כולו נשא בהערצה את עיניו אל רחל ואני בטוחה שאף עין לא תיוותר יבשה כשהיא תשיא משואה בהר הרצל ביום העצמאות".
הבחירה משתלבת בנושא המרכזי של טקס המשואות השנה – "גשרים של תקווה" – אותו אישרה ממשלת ישראל לאחרונה לפי המלצת השרה רגב. בטקס המרכזי ליום העצמאות ה-77 ידליקו משואות אישים המסמלים את האחדות והתקווה בחברה הישראלית – אנשי חזון ומעש המזכירים בפועלם כי רב המחבר על המפריד בין חלקי העם, ומהווים גשרים לחיזוק הלכידות החברתית והתקווה בכל תחומי החיים במדינה.