
האבל בעולם התורה: הרב אופיר טנג'י, מתלמידיו של מרן הגר"מ מאזוז זצ"ל, אומר הערב ב'מהדורה המרכזית': "בכמה וכמה דברים הוא היה ממש חד בדרא, אבל הוא ידע גם לרדת אל העם. הייתי מאוד מקורב אליו, הוא אמר לי: נכון שאתה מרגיש אותי כמו אבא שלך?".
הרב טנג'י שיתף בסיפור מרתק על ביקורו של בנימין נתניהו בישיבת "כסא רחמים" בראשות הרב מאזוז זצ"ל, בתקופה שבה נתניהו עדיין לא היה ראש ממשלה. "ביבי נתניהו ביקש לבוא אליי," סיפר הרב מאזוז לרב טנג'י. במהלך הביקור, נתניהו התרשם מהישיבה, אך העיר כי המבנים ישנים וזקוקים לשיפוץ. הוא ביקש את תמיכת הרב לקראת הבחירות. תגובת הרב מאזוז הייתה מפתיעה בחוכמתה: "אני אתמוך בך גם בלי קשר למה שאמרת לי. עליך נאמר הפסוק, 'יוסף איננו, שמעון איננו, ובנימין תיקחו'. אותך אני אמליץ, אבל זה לא תלוי אחד בשני".
עוד באתר:
לאחר שנבחר לראש ממשלה, נתניהו ביקש לחזור לישיבה. אך הרב מאזוז, בחוכמתו הרבה, סירב לקבלו אם לא יקיים את הבטחותיו. "אם הוא יבוא ולא יקיים, גם ידברו וגם הוא לא יעשה, אני לא מעוניין בזה," אמר הרב, והדגיש כי הוא מעדיף שתיקה על פני פרסום ריק מתוכן. לדברי הרב טנג'י, "זו ראייה עמוקה. הוא היה מוכן שידברו על הישיבה, אבל רק אם תצא מזה תמורה ממשית."
הסיפור על נתניהו משקף רק חלק מדמותו המיוחדת של הרב מזוז, שהתאפיינה בענווה יוצאת דופן ובריחה מכל גינוני כבוד. הרב טנג'י סיפר כיצד הרב מאזוז זצ"ל התנגד בתוקף לפרסום שמו: "הוא היה אומר, 'אני שונא פרסום.' פעם צעק על רב בישיבה שכתב את שמו במודעה, 'התחננתי שלא תכתוב!' הוא לא עשה זאת מענווה, אלא כי ממש שנא כבוד." הרב טנג'י הוסיף כי הרב מזוז היה מוכן לבטל השתתפות באירוע אם שמו הופיע בפרסום, והדגיש: "כבוד, הוא היה אומר, זה 'בטל ומבוטל כעפרא דארעא'."
הרב מאזוז לא רק דיבר על ענווה, אלא חי אותה. הרב טנג'י שיתף בסיפור אישי מרגש: כשהיה מאושפז בבית החולים, הרב מאזוז התקשר אליו באופן מפתיע. "הוא אמר לי, 'שמעתי שאתה בבית החולים, איך אתה מרגיש?' כשאמרתי שאני מפחד, הוא הרגיע אותי בדרכו המיוחדת." הרב אף התחייב להתקשר מדי יום כדי לשמח אותו, וקיים זאת עד שחרורו. "אני חייב להתעודד כדי לעודד, אני חייב להיות חזק כדי לחזק," אמר הרב, והוכיח כי גדולתו התבטאה ביכולתו לרדת אל העם ולגעת בלבבות.
אחת התובנות המרכזיות שהרב טנג'י למד מהרב מאזוז היא היכולת להודות בטעות. "הוא היה אומר 'טעיתי' בפשטות גמורה," סיפר הרב טנג'י. "פעם שאלו אותו על קושיה, והוא אמר, 'טעיתי.' כששאלו למה הוא מודה בטעות, הוא ענה, 'מה אתם רוצים שאגיד, שלא טעיתי? אם הסברה שלי שגויה, השתחררתי ממנה.' זו מידה גדולה שאנחנו, האנשים הפשוטים, יכולים לקחת לחיינו".
האזינו לדברים המלאים הערב ב'מהדורה המרכזית' ב'קול חי' בהגשת אבי מימרן: