
ניר אריאל, סגן ראש עיריית בני ברק ואחד מתלמידיו המובהקים של הגאון רבי מאיר מאזוז זצ"ל, שוחח עם אבי מימרן במשדר האבל ב'קול חי' בזמן מסע ההלווייה.
"יום קשה לתלמידים, יום קשה לעם ישראל," פתח אריאל את דבריו, תוך שהוא מתאר את האובדן העצום שחשו כל מי שהכירו את הרב. הוא הדגיש את תכונותיו הבולטות של הרב – אהבה, דאגה, אכפתיות ודיוק בכל פרט, שהיוו את הבסיס לגישתו החינוכית והלימודית. "הדיוק בכל נקודה הכי קטנה, זה מה שמצא את הבחורים ללימוד ההלכה בצורה מסודרת ומאורגנת," הסביר אריאל, והוסיף כי הרב לימד אותם לשים לב לכל פרט, החל מתוכנית הלימודים ועד לסידור המיטה בחדר הישיבה.
עוד באתר:
אריאל שיתף בסיפור אישי שממחיש את גדלותו של הרב בהוראה ובהבנה עמוקה. הוא סיפר על שאלה הלכתית שהציג לרב, וקיבל תשובה ברורה ומדויקת. אך למחרת, כשניסה להיזכר בתשובה, הרגיש כאילו לא הבין דבר. "חזרתי אליו ואמרתי לו: ענית לי, אבל אני לא זוכר כלום," סיפר אריאל. הרב, בסבלנות אין קץ, כתב לו את התשובה בצורה מסודרת. "כשאתה קורא את התשובה שלו, השאלה נעלמת. וכשאתה לא קורא אותה, השאלה חוזרת," תיאר אריאל, והדגיש את יכולתו המופלאה של הרב להסביר דברים מורכבים בצורה פשוטה ועמוקה כאחד. "השאלה כל כך קשה, אבל כשאתה קורא את התשובה שלו, פתאום אין שאלה בכלל."
הדיוק של הרב מאזוז זצ"ל לא התמצה רק בלימוד התורה. אריאל ציין כי הרב הקפיד על כל מילה, מתוך הבנה עמוקה של משמעות השפה. "הוא הבין את האושר של המילה, את האושר של השפה," אמר, והסביר כי הקפדה זו שיקפה את גישתו להבנה עמוקה ואמיתית של התורה. הדיוק הזה הפך לסימן היכר של תלמידי ובוגרי ישיבת "כיסא רחמים", שידועים בחן המיוחד שלהם בהלכה, בלימוד ובהנהגות.
"יש לבוגרי כיסא רחמים קו מאוד מיוחד," הוסיף אריאל, "רואים מיד בהנהגות, בדרך ההתבטאות, משהו שהרב הטביע בתלמידיו לאורך השנים." הוא תיאר את המורשת של הרב כפאזל של פרטים קטנים, שביחד יצרו תמונה שלמה של דיוק, עומק ואהבת תורה. "הוא היה מהמדקדקים הגדולים, והפך את הדיוק לאבן דרך בלימוד," סיכם.