
הפרשן הפוליטי עמית סגל מתייחס הערב (שני) לפרשה ביטחונית מסתורית הכפופה לצו איסור פרסום.
סגל כתב: "אני חולם על דמוקרטיה שבה מי שנחשף בפרסום אמיתי לא יוכל לנקום באמצעות מעקב אחרי עיתונאים, חקירת מקורותיהם או כליאת מדליפים במתקני שב"כ. האם אנחנו חיים במדינה כזו?" הוא תהה בסיום דבריו. נראה כי סגל רומז שגורם בשב"כ נענש על הדלפה שפורסמה לפני כשבועיים וגרמה לזעם בצמרת הארגון.
עוד באתר:
השר יצחק וסרלאוף ממפלגת 'עוצמה יהודית' הגיב לנושא וקרא לפעולה דחופה: "הגיעו מים עד נפש! אני קורא הערב לראש הממשלה להביא לישיבת הממשלה הקרובה ובאופן מידי הצעת מחליטים להקמת גוף חקירה חיצוני ובלתי תלוי שיבדוק לאלתר נסיונות (ושמא הצלחות) לחתירה תחת סדרי השלטון והמשטר הדמוקרטי במדינת ישראל".
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, לעומת זו, בחר בתגובה קצרה בחשבון ה-X שלו: "דיפ סטייט, כבר דיברנו על זה?".
חברי הכנסת אביחי בוארון וטלי גוטליב מהליכוד חשפו את פרטי הפרשה כפי שנודעו להם ללא חשש, מתוקף החסינות הקנויה להם בחוק. אולם כדי שלא לעבור על צו איסור הפרסום אנו לא נביא את דבריהם.
פרשה ביטחונית חדשה נבדקת בימים אלה על ידי המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) והשב"כ, כך פורסם לראשונה ב-ynet. בשלב זה יש צו איסור פרסום על הפרשה ולא ניתן לחשוף פרטים אודותיה, למעט העובדה כי מדובר במקרה שאירע במהלך המלחמה ונמצא כעת בבדיקה מעמיקה.
מאז פרוץ המלחמה נבדקו מספר פרשיות ביטחוניות, שחלקן עוררו סערה ציבורית. בין הפרשות הבולטות שנחקרות בימים אלה נמצאת פרשת "קטאר-גייט", במסגרתה על פי החשד יועציו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, יונתן אוריך ואלי פלדשטיין, קידמו אינטרסים של קטאר בישראל בתמורה לתשלום.
בנוסף ל"קטאר-גייט", נחקרה גם פרשת הדלפת המסמכים המסווגים, שבה הואשמו אלי פלדשטיין והנגד ארי רוזנפלד. נגד השניים הוגשו בנובמבר האחרון כתבי אישום חמורים, במסגרתם נטען כי רוזנפלד העביר מידע מסווג ללשכת ראש הממשלה בניגוד לנהלים.
לפי כתב האישום, פלדשטיין קיבל את המידע מרוזנפלד ולאחר מכן הדליף אותו לגורמים בתקשורת זרה — מידע אשר נפסל לפרסום על ידי הצנזורה הצבאית בישראל. הפרשה ממשיכה להעסיק את רשויות החקירה, לצד פרשות נוספות שנחקרות במקביל.