
שר החינוך יואב קיש מינה לאחרונה את פרופ' תמר הרמן, מנהלת המרכז לחקר דעת קהל ומדיניות בארגון השמאל "המכון הישראלי לדמוקרטיה", כחברה במועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), כך פורסם בערוץ 14.
המינוי בוצע בשקט יחסי, ללא הודעה רשמית לתקשורת מטעם שר החינוך, מה שמעורר שאלות לגבי הסיבות לבחירה זו דווקא בתקופה רגישה, כאשר ראשי האוניברסיטאות מאיימים בשביתה פוליטית אם יפוטרו בכירים במערכת המשפטית או בשב"כ.
עוד באתר:
רק לאחרונה הצהיר השר קיש: "כל מי שעשה איזו שהיא הזדהות בקפלן לא אמנה אותו לשום תפקיד", זאת בראיון לערוץ 14. יחד עם הרמן, מינה קיש גם את מרים פרץ ואת פרופ' מרים מרקוביץ-ביטון מאוניברסיטת בר אילן למל"ג. ייתכן כי מינוי פרופ' הרמן נועד להסיר התנגדויות של ראשי האוניברסיטאות לשאר המינויים, במעין "עסקת חבילה".
פרופ' הרמן ידועה במחקריה בנושאי דמוקרטיה, יחסי יהודים-ערבים ותנועות שלום. בין עבודותיה ניתן למצוא את "שותפות בעירבון מוגבל: יהודים וערבים: ישראל 2021", בה היא עוסקת, בין היתר, ב"הוגנוּת המדינה כלפי קבוצת המיעוט הילידי הערבי". עבודת המחקר שלה נכתבה בנושא: "מ'ברית שלום' ל'שלום עכשיו': הפציפיזם הפרגמטי של מחנה השלום בישראל: בהיבט השוואתי".
כמנהלת המרכז לחקר דעת קהל במכון, הרמן אחראית על סקרים שתוצאותיהם עוררו מחלוקת. בין ממצאי הסקרים: "שליש מהישראלים מעדיפים ממשלה בתמיכה או הימנעות של רע"מ", "רוב הציבור תומך בעסקה כוללת לשחרור החטופים בתמורה לסיום המלחמה", "רוב בציבור מתנגד להתיישבות יהודית בעזה" ו-"58% מעריכים שהשלטון הדמוקרטי בישראל בסכנה".
בתגובה למינוי, נמסר ממשרד החינוך כי "במסגרת ההסכמות לשלושה מינויים מינה השר שני חברים חדשים (ביניהם הגב' מרים פרץ) והמינוי השלישי, המתואר בכתבה, היה לבחירת האוניברסיטה הפתוחה".