
מקרה נדיר וכואב של פטירת יולדת התרחש היום (רביעי), כאשר אישה בת 27, בהיריון ראשון ומאזור השומרון, נפטרה בבית החולים בילינסון. מצבו של התינוק, שנולד קודם לכן, מוגדר טוב. האישה ילדה בבית חולים אחר ושוחררה לביתה במצב תקין, אך לאחר זמן קצר התמוטטה בביתה והובאה לבילינסון באמצעות מד״א, לאחר שבוצעה בה החייאה.
בבית החולים בילינסון נלחמו על חייה במשך יותר מ-30 שעות, וניסו לייצב את מצבה בכל דרך אפשרית. על פי ההערכה, האישה סבלה מאירוע לבבי חריף ונדיר, שהוביל לקריסת מערכותיה. חרף מאמצים רבים שנעשו לאורך האשפוז בטיפול נמרץ קרדיולוגי, הרופאים נאלצו לקבוע את מותה הלילה. כאמור, התינוק ניצל ומצבו טוב.
עוד באתר:
בהודעה שפרסם המרכז הרפואי בילינסון נמסר: "לבילינסון הובהלה על ידי מד״א אשה צעירה במצב קריטי עקב אירוע לבבי חריף. לאורך אשפוזה הקצר בוצעו מאמצי החייאה מרובים. האשה ילדה לפני כארבעה ימים במרכז רפואי אחר ושוחררה לביתה. היא אושפזה בטיפול נמרץ קרדיולוגי בניסיונות לטפל בה ולייצבה. לצערנו, כל ניסיונות הרופאים להצילה עלו בתוהו והיא נפטרה הלילה".
פטירת יולדת נחשבת לאירוע נדיר ביותר במערכת הבריאות בישראל. מדי שנה נרשמים כחמישה מקרי תמותה של יולדות מתוך כ-180 אלף לידות. שיעור התמותה האימהית בישראל עומד על כשלושה מקרי מוות לכל 100 אלף לידות – נתון נמוך משמעותית מהממוצע במדינות מפותחות, שעומד על כ-12 מקרי מוות לכל 100 אלף לידות.
כ-60% ממקרי התמותה של יולדות בישראל נובעים מסיבוכים מילדותיים. בין הסיבוכים השכיחים ניתן למנות דימומים מסכני חיים, תסחיף מי שפיר (מצב שבו נוזל מי השפיר חודר לכלי הדם של האם) וסיבוכי רעלת הריון. הסיכון לתמותה עולה כאשר קיימות מחלות רקע או כאשר יש עיכוב בזיהוי וטיפול בסיבוכים.
לפי נתוני משרד הבריאות, בשנת 2022 נרשמו שני מקרי תמותה של יולדות, ב-2023 ארבעה מקרים, וב-2024 נרשמו 11 מקרים – נתון חריג וגבוה במיוחד. בשנת 2025, נכון להיום, נרשם מקרה תמותה אחד. יצוין כי בין השנים 2022 ל-2024 נרשמו בישראל בממוצע כ-165,700 לידות בשנה. לפני כחצי שנה התרחשו שלושה מקרים של פטירת יולדות ביום אחד: בבילינסון לאחר ניתוח קיסרי חירום, בהדסה עין כרם עקב מחלות רקע, ובלניאדו בנתניה במהלך לידה מתקדמת של אם לשישה ילדים.