
על פי דיווחים ב"ניו יורק טיימס" וב"רויטרס", ממשל טראמפ שוקל להטיל הגבלות נסיעה מחמירות על אזרחים מ-41 מדינות, בהיקף רחב יותר מההגבלות שהוטלו במהלך כהונתו הראשונה של הנשיא.
לפי גורמים הבקיאים בפרטים, טיוטת רשימת ההמלצות שפותחה על ידי גורמים דיפלומטיים וביטחוניים מחלקת את המדינות לשלוש קטגוריות:
עוד באתר:
הרשימה "האדומה" כוללת 11 מדינות שעל אזרחיהן ייאסר באופן מוחלט להיכנס לארצות הברית: אפגניסטן, בהוטן, קובה, איראן, לוב, צפון קוריאה, סומליה, סודן, סוריה, ונצואלה ותימן.
הרשימה "הכתומה" כוללת 10 מדינות שבהן התנועה תוגבל, אך לא תיאסר לחלוטין: בלארוס, אריתריאה, האיטי, לאוס, מיאנמר, פקיסטן, רוסיה, סיירה לאון, דרום סודן וטורקמניסטן. במקרים אלה, רק נוסעים עסקיים אמידים יורשו להיכנס, בעוד שאשרות מהגרים או תייר לא יונפקו. כמו כן, אזרחים מהמדינות הללו יצטרכו לעבור ראיונות אישיים חובה כדי לקבל ויזה.
הרשימה "הצהובה" כוללת 22 מדינות שיינתנו להן 60 יום לתקן ליקויים שזוהו, אחרת הן עלולות להיות מועברות לאחת מהרשימות האחרות. בין מדינות אלו נמצאות אנגולה, אנטיגואה וברבודה, בנין, בורקינה פאסו, קמבודיה וקמרון.
גורמים רשמיים, שדיברו בעילום שם בשל רגישות הדיונים הפנימיים, הדגישו כי הרשימה פותחה על ידי מחלקת המדינה לפני מספר שבועות וצפויים בה שינויים עד שתגיע לבית הלבן. הדו"ח עם הרשימה הסופית אמור להגיע לבית הלבן בשבוע הבא.
עם כניסתו לתפקיד, הנשיא טראמפ הוציא צו ביצוע המחייב את מחלקת המדינה לזהות מדינות "שבגינן מידע בדיקה והקרנה לקוי עד כדי כך שמצדיק השעיה חלקית או מלאה על קבלת אזרחים מאותן מדינות".
ה"ניו יורק טיימס" דיווח כי לא ברור אם אנשים עם אשרות קיימות יהיו פטורים מהאיסור או שהוויזות שלהם יבוטלו, וכן לא ברור אם בעלי גרין קארד יהיו פטורים מההגבלות.
במקרה דומה, בשבוע שעבר ממשל טראמפ ביטל את הגרין קארד של סטודנט לתואר שני ממוצא פלסטיני יליד סוריה, שהוביל הפגנות קמפוס נגד מלחמת ישראל בעזה, מה שהוביל למאבק משפטי על חוקיות המהלך.
במהלך כהונתו הראשונה של טראמפ, בתי המשפט חסמו תחילה את שתי הגרסאות הראשונות של איסור הנסיעות שלו, אך בית המשפט העליון אישר בסופו של דבר גרסה משוכתבת שאסרה על אזרחים משמונה מדינות, שש מהן מוסלמיות ברובן, להיכנס לארה"ב. מדיניות זו בוטלה על ידי הנשיא ביידן בינואר 2021, זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד.