
בחודשים האחרונים, נראה כי רבבות אברכים מישראל הצטרפו לגל השקעות ב-S&P 500 – המדד האמריקאי הכולל את 500 החברות הגדולות במשק. ההמלצה להשקיע במדד זה נובעת בעיקר ממוניטין ארוך שנים של תשואות יציבות לטווח הארוך, מה שהפך אותו לאטרקטיבי עבור משקיעים המחפשים פתרון בטוח לטווח של עשרות שנים.
אלא שבתקופה האחרונה, חלה ירידה עקבית בערכו של ה-S&P 500, וזו מעוררת דאגה וחרדה בקרב הציבור המשקיע. האם יש סיבה אמיתית לחשוש מהירידות האחרונות? על כך השיב ארז צדוק, מנכ"ל אביב בית השקעות ומומחה לשוק ההון שהתארח בפינה הכלכלית ב'מהדורה המרכזית'.
עוד באתר:
צדוק מסביר כי הירידות נובעות, בין היתר, מצעדי המכסים של הנשיא דונלד טראמפ כלפי קנדה, מקסיקו וסין. בנוסף, הוא מציין כי ה-S&P 500 של היום אינו המדד שהיה בעבר – בעוד שבעבר הוא כלל חברות ענק כמו קוקה קולה, ג'נרל אלקטריק ו-IBM, כיום המדד נשלט על ידי שבע מניות טכנולוגיה מרכזיות כמו אינווידיה, גוגל, מייקרוסופט, טסלה, פייסבוק ואמזון. מניות אלו מהוות כ-30%-35% מהמדד, וביחד עם מניות טכנולוגיה נוספות – הטכנולוגיה מהווה יותר מ-50% מה-S&P 500.
לדבריו של צדוק, אנשים רבים אינם מבינים שהם משקיעים כיום בעיקר בטכנולוגיה, ענף בעל סיכון גבוה יותר מאשר תיק מניות מגוון. הציבור המשקיע דרך קרנות השתלמות, קופות גמל ומסלולים אחרים ב-S&P 500 צריך לדעת כי רמת הסיכון במדד זה גבוהה יותר מכפי שנדמה. "ה-S&P היום יותר דומה לנאסד"אק מאשר ל-S&P של פעם", מדגיש צדוק.
צדוק מציע למשקיעים לפזר את השקעותיהם ולא להסתמך רק על ה-S&P 500. השקעה של 100% במניות עשויה להיות כדאית לטווח הארוך, אך עליה להיות מבוזרת במגוון רחב של אפיקים. "חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע ולבחון את כל האפשרויות", הוא ממליץ.
האזינו לדיווח המלא מתוך 'המהדורה המרכזית' בהגשת מני גירא שוורץ: