
צה"ל תקף הלילה עשרות מטרות בסוריה. ביניהן אמצעי גילוי אווירים, מכ"מים, מפקדות, אתרי אמל"ח ואמצעי לחימה נוספים. בכלי תקשורת בסוריה דיווחו על תקיפות ישראליות בבסיסים צבאיים לשעבר של צבא אסד באזור העיירות ג'באב ואזרע שבאזור דרעא.
בדובר צה"ל אישרו בשעות הבוקר כי התקיימו תקיפות באמצעות מטוסי קרב. יעדי התקיפה לפי ההודעה היו "מכ"מים ואמצעי גילוי המשמשים לבניית תמונת מודיעין אווירית, בנוסף למפקדות ולאתרים צבאיים המכילים אמצעי לחימה וכלים צבאיים של המשטר הסורי בדרום סוריה". בצה"ל הדגישו כי "הימצאותם של אמצעים אלו בדרום סוריה מהווה איום על מדינת ישראל ועל פעילות צה״ל. מטרות אלו הותקפו על מנת להסיר איומים עתידיים".
עוד באתר:
בתוך כך, בצל מעשי הטבח נגד העדה העלאווית בצפון-מערב סוריה, הצליח הנשיא הזמני של סוריה, אחמד א-שרע (המוכר גם כאבו מוחמד אל-ג'ולאני), להשיג הישג מדיני משמעותי עם חתימת הסכם היסטורי עם הכוחות הכורדים בצפון-מזרח המדינה.

ההסכם, שנחתם הערב (שני) בין א-שרע לבין מפקד הכוחות הכורדים, הגנרל מזלום עבדי, מבטיח את שילוב כלל מוסדות האוטונומיה הכורדית בתוך המדינה הסורית, ובכך למעשה מסיים את הפילוג הטריטוריאלי שהתקיים במדינה מאז פרוץ מלחמת האזרחים ב-2011. גורם בכיר בכוחות הכורדים אמר לרשת סקיי ניוז בערבית כי ההסכם הושג בתיווכה של ארצות הברית, שניסתה בחודשים האחרונים לגשר בין הצדדים.
מיד לאחר חתימת ההסכם, דיווח ערוץ אל-ג'זירה כי כוח של משרד ההגנה הסורי החל לנוע לעבר העיר אל-חסכה, בתיאום עם הכוחות הכורדיים, במטרה לקבל לידיו את השליטה בבתי הכלא באזור, בהם כלואים אלפי מחבלי ארגון "המדינה האסלאמית" (דאעש).
ההסכם, שנחשב להישג משמעותי למשטר החדש בדמשק, כולל שמונה סעיפים מרכזיים:
- הבטחת זכות הייצוג וההשתתפות בתהליך המדיני ובכל מוסדות המדינה לכל הסורים, ללא קשר לרקע הדתי או האתני שלהם
- הכרה בחברה הכורדית כחברה מכובדת במדינה הסורית, תוך שמירה על זכויותיה החוקתיות
- הפסקת אש בכל שטח סוריה
- שילוב כל המוסדות האזרחיים והצבאיים בצפון-מזרח סוריה תחת המדינה הסורית, כולל מעברי הגבול, שדה התעופה ושדות הנפט והגז
- מתן אפשרות לכל העקורים הסורים לשוב אל עריהם וכפריהם
- תמיכה במדינה הסורית ברדיפתה אחר שרידי משטר אסד
- התנגדות לכל הקריאות לחלוקת סוריה
- יישום ההסכם במלואו עד סוף השנה הנוכחית
ההסכם נושא משמעויות אסטרטגיות כבדות משקל. באזורים בשליטת הכורדים בצפון-מזרח סוריה נמצאים רוב משאבי הטבע של המדינה, כולל שדות נפט וגז משמעותיים. עד כה, הכורדים שלטו במשאבים אלה באופן עצמאי, ואף חתמו על הסכמים עם חברות זרות להפקתם.
בנוסף, האזור מכיל בתי כלא בהם מוחזקים אלפי מחבלי דאעש שנתפסו במהלך המלחמה בארגון. סוגיית המחבלים הכלואים הייתה אחת הבעיות המורכבות שהקשו על יחסי הכורדים עם הממשל המרכזי.
בערים הכורדיות בצפון-מזרח סוריה נצפו חגיגות מיד לאחר פרסום ההסכם. עבור רבים מהכורדים, ההסכם מסמל סוף לחוסר הוודאות ולאיום הטורקי המתמשך.