
בכירים בענף הבנייה והתכנון מזהירים מפני סכנה חמורה של קריסת מבנים ברעידת אדמה, בעיקר בפריפריה. "בטבריה לבדה יש 600 בניינים מסוכנים, מדובר על 20,000 תושבים בסכנת חיים", הזהיר בועז יוסף, יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בצפון. לדבריו, ללא סבסוד ממשלתי משמעותי, לא ניתן יהיה לחדש אפילו בניין אחד.
גורי נדלר, ראש אגף התכנון ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית, ציין כי הממשלה מקדמת 40 תכניות התחדשות עירונית בפריפריה, אך ללא פתרונות כלכליים ברורים, רבים מהפרויקטים יישארו על הנייר. "המדינה צריכה לייצר מענקים כספיים כדי לאפשר ליזמים לפעול, אחרת התכניות לא יתממשו", אמר.
עוד באתר:
מריו קופל, מנכ"ל אורון נדל"ן, הדגיש כי ללא ודאות כלכלית, יזמים יתקשו לקחת סיכונים. "מדברים על קרקע משלימה כבר חמש שנים, אבל שום דבר לא זז. במקום זאת, צריך להעניק מענקים ישירים כדי לאפשר התקדמות".
יאיר מעיין, ראש עיריית ערד, ציין כי העיר נתקלה בעיכובים חמורים: "אחרי עשור של פיתוח, בשנה האחרונה הוצאו רק 10 היתרי בנייה". מנגד, הוא הדגיש כי ישנה התקדמות עם חתימה צפויה על 500 היתרי בנייה נוספים בקרוב.
זאב יוכלמן, מנכ"ל Y-GROUP, התריע מפני ההשלכות החמורות של חוסר המעש. "רעידת אדמה גדולה בישראל תגרום למאות אלפי הרוגים. למדינה יש פתרונות, אך צריך ליישם אותם עכשיו".
שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף הדגיש את מחויבות הממשלה לשיקום ההתחדשות העירונית בפריפריה: "אנחנו פועלים להורדת חסמים, שיווק קרקעות וייעול תהליכי הבנייה". עם זאת, רבים מהמשתתפים בוועידה דרשו צעדים אופרטיביים מיידיים ולא רק הצהרות.