
בשבוע לאחר סערת התפילין שהתעוררה ברמת גן, כאשר מנהל אסר על תלמידים להניח תפילין בבית הספר, מסתבר כי לב ישראל ער, וכי יהודים רבים כמהים להתקרב לקב"ה.
אליהו טוסון, נהג משאית מחולון, פועל במשך שנים בשקט ובצניעות לקירוב יהודים לתורה ולמצוות. בראיון לתוכנית "הפוך על הפוך" עם הרב משה בן לולו, חשף טוסון את פעילותו הייחודית: הקמת עמדות תפילין במרכזי עסקים, וחלוקת תפילין לאנשים שאין ידם משגת לרכוש בעצמם.
עוד באתר:
"הכל התחיל מהתחזקות שלי דרך חברותא שנקראת 'קשר יהודי' לפני 12 שנים, עם הרב הדריאל קרפוך, שהפך להיות הרב שלי", מספר טוסון. "הוא לימד אותי הכל מהבסיס. לא ידעתי שום דבר לגבי שמירת תורה ומצוות, אפילו לא הכרתי את ברכת מעין שלוש – חשבתי שקוראים לזה מעיין שלוש".
מה שהחל כיוזמה צנועה לעזור לחבר עבודה שידו אינה משגת לקנות תפילין, הפך למפעל חיים. "ראיתי שהוא אוהב את המצווה הזאת, ואין לו אפשרות לרכוש. אז התחלתי לבדוק, ופרסמתי, ותרמו לי תפילין". משחזר טוסון. "הבחור בכה מרוב התרגשות, ונישק אותי, וחיבק אותי. ממש ראו את האור שיש לו בעיניים".
מאז, הצליח טוסון לחלק למעלה מ-30 זוגות תפילין במהלך ארבע שנים לאנשים נזקקים, ביניהם מתחזקים, חיילים וילדי בר מצווה ממשפחות מעוטות יכולת.
הרעיון להקים עמדות תפילין במרכזי עסקים נולד כאשר טוסון זיהה הזדמנות להרחיב את השפעתו. "זה התחיל מזה שיש בעלי עסקים שאני מכיר, שאני לקוח שלהם – לדוגמה שתי חנויות ירקות – שאני רואה שיש זיקה לבעלים שם ליהדות", הוא מסביר. "אני שואל אותם אם תהיה אפשרות להקים עמדה, ואני מסביר שהם לא צריכים לשלם שום דבר, שזה לשם שמיים".
כיום, מפעיל טוסון ארבע עמדות תפילין קבועות בעסקים שונים, וגם במקום עבודתו. העמדות מוצבות בחוץ, במקום מוצל שלא מפריע לעוברים ושבים, וזמינות לכל מי שחפץ להניח תפילין. "יש המון אנשים שמניחים, המון", הוא מעיד.
למרות הסיפוק הרב, טוסון מתמודד עם אתגרים לא מעטים. "העלות של התחזוקה היא מאוד גדולה. הבדיקה זה כמה מאות שקלים, ואם צריך לשפץ זה גם כן עוד כסף", הוא מסביר. "החלק הקשה זה להשיג את התפילין. ויש הרבה ביזיונות בדרך, אבל לא נורא, זה לכבוד השם".
האזינו לשיחה המלאה, מתוך התוכנית 'הפוך על הפוך' בהגשת הרב משה בן לולו: