
ראש כולל מירושלים הודיע לאברכי הכולל כי בכוונתו לצאת לאיסוף תרומות בימי הפורים כדי להבטיח את המשך לימודם. הוא התחייב כי בשלושת החודשים הקרובים יעניק לכל משפחה 500 ש"ח דמי השתתפות בסבסוד המעונות. עם זאת, מדובר באתגר לא פשוט, וייתכן כי נראה ראשי כוללים ואברכים עצמם אוספים תרומות במהלך החג.
ההחלטה של היועצת המשפטית לממשלה להפסיק את סבסוד מעונות היום לילדי אברכים בגיל גיוס, החל מ-1 במרץ, צפויה לפגוע בכ-6,700 משפחות חרדיות. הפסקת הסבסוד, המוערכת בכ-1,100 ש"ח בחודש למשפחה, מקשה על האברכים להמשיך בלימודיהם ועל נשותיהם להחזיק במשרותיהן.
עוד באתר:
בשל המצב הכלכלי החדש, קיים חשש כי אברכים רבים ייאלצו לפנות לבקשת תרומות במהלך חג הפורים, בהתאם למנהג "כל הפושט יד נותנים לו". מסורת זו, המעודדת נתינה לכל מבקש צדקה בפורים, עשויה להפוך השנה לאמצעי הישרדות עבור משפחות האברכים.
ח"כ ישראל אייכלר ניסה לקדם חקיקה שתאפשר להמשיך את הסבסוד על בסיס תעסוקת האם בלבד, אך יוזמה זו לא צלחה. חלופה נוספת היא חקיקת חוק גיוס חדש שיסדיר את מעמד האברכים ויחזיר להם את זכאותם לסבסוד המעונות, אך גם כאן לא נראה פתרון באופק.
הפסקת הסבסוד עלולה לגרום לכך שנשים חרדיות רבות ייאלצו לעזוב את עבודתן כדי לטפל בילדים. מצב זה לא רק יפגע כלכלית במשפחות, אלא עלול להוביל לעלייה במספר המבקשים צדקה, במיוחד בפורים. בקהילות החרדיות, מנהג הנתינה בפורים מקבל משנה תוקף בזמנים קשים, אך הפעם הוא עשוי להפוך לכלי הישרדות של ממש.