
הבוקר ב'קול חי', הציג עידו נורדן, חבר בפורום בכירים יוצאי השירות הציבורי, את תוכניתם ליישום תוכנית טראמפ לפינוי אוכלוסיית רצועת עזה. נורדן הסביר כי הפורום ניגש לניתוח כלכלי, משפטי ויישומי של החלופות הקיימות, במטרה לקבוע איזו מהן היא הראויה והאפשרית ביותר ליישום.
"ראינו שיש קולות במרחב הציבורי שטוענים שהתוכנית אינה ריאלית ואי אפשר לבצע אותה. לכן, הבאנו כלים מקצועיים ואמפיריים להשוואת החלופות," אמר נורדן. לדבריו, התוכנית נבדקה מול חלופה של שיקום הרצועה והשארת האוכלוסייה העזתית בתוכה, והממצאים הראו בבירור כי לא רק שתוכנית טראמפ ישימה, אלא שהיא גם החלופה הכלכלית והביטחונית הנכונה ביותר.
עוד באתר:
נורדן הציג נתונים כלכליים משמעותיים: עלות יישום תוכנית טראמפ מוערכת בכ-30-40 מיליארד שקלים, בעוד שעלות השארת התושבים בעזה ושיקום הרצועה נעה בין 100 ל-120 מיליארד שקלים. "הפערים הם אדירים," הדגיש.
בנוסף, הוא התייחס לעלויות הביטחוניות הגבוהות שמדינת ישראל נדרשת לשלם אם תושבי הרצועה יישארו במקום. "אם הם נשארים, ישראל תיאלץ להוציא מיליארדים נוספים מדי שנה על ביטחון. נוסף לכך, הכספים שזורמים כיום לעזה בהיקפים של יותר מ-4 מיליארד דולר בשנה מגיעים לארגוני הטרור, וברגע שמפזרים את האוכלוסייה, הזרימה הזאת נפסקת.
נורדן אף ציין כי פינוי תושבי הרצועה יאפשר להפוך את עזה לאזור תיירותי, מהלך שיוכל להניב הכנסות משמעותיות. "עזה כיום אינה חבל ארץ יצרני. אם האוכלוסייה תועבר למקומות בהם היא יכולה להיות יצרנית, ולחילופין אם נפתח את עזה למרכז תיירותי – זה יחזיר את ההשקעה בענק."
האם התוכנית תזכה לאוזן קשבת ותיושם בפועל? ימים יגידו.
האזינו לדברים המלאים מתוך 'מהדורת הבוקר' בהגשת בצלאל קאהן ודוד חכם ב'קול חי':