
מרדכי, תייר יליד אנגליה, עלה על אוטובוס מכרמיאל לירושלים ושילם את דמי הנסיעה באמצעות כרטיס הרב-קו שלו. באמצע הדרך עלתה פקחית שהחלה לבדוק את התשלומים של הנוסעים והודיעה כי רובם שילמו רק שישה שקלים במקום המחיר המלא. היא חילקה דוחות לכל מי ששילם בכרטיס הרב-קו, אך לא לאלו ששילמו באמצעות אפליקציה. מתברר שההגדרה במערכת התשלומים של הנהג הייתה שגויה, אך הנוסעים הם ששילמו את המחיר.
לאחר שקיבל את הדוח, מרדכי ניסה לערער דרך האתר הייעודי, אך נתקל במכשול: האתר דרש מספר תעודת זהות ישראלית, ואינו מאפשר להזין מספר דרכון. ללא אפשרות להגיש ערעור, פנה מרדכי למשרד התחבורה במייל, לאחר פניות חוזרות ונשנות, נאמר לו לשלוח מייל עם פרטיו, אך עד כה לא קיבל מענה.
עוד באתר:
לבסוף, מרדכי פנה לקו פניות הציבור של 'המוקד הציבורי', שהעלתה את הנושא מול משרד התחבורה. בעקבות כך, משרד התחבורה מסר כי ניתן לפנות אליהם דרך מייל ייעודי או פקס – פתרון מיושן שאינו עומד בקנה אחד עם הקדמה הטכנולוגית של 2025. בתגובה לפניית התוכנית, נמסר כי מרדכי יקבל מענה אישי על ידי גורם מטעם המשרד, אך הפתרון המערכתי לבעיה עדיין לא הוצג.
המקרה של מרדכי מעלה שאלה רחבה יותר: כיצד מתמודדת מערכת התחבורה הציבורית עם נוסעים שאינם בעלי תעודת זהות ישראלית? הפתרון אינו צריך להיות ערעורים מייגעים ותהליכים בירוקרטיים מסורבלים, אלא מערכת נגישה וברורה לכל הנוסעים. האם משרד התחבורה ישכיל ללמוד מהמקרה וליישם פתרונות טובים יותר? נמשיך לעקוב.
תגובת משרד התחבורה נשלחה למערכת 'המוקד הציבורי':
שלום רב,
1. יצירת קשר עם פניות הציבור של משרד התחבורה אפשרית בכמה דרכים. אחת מהדרכים היא באמצעות אתר www.gov.il. דרך זו מחייבת שימוש במס' תעודת זהות ואינה נגישה לתיירים.
2. שתי דרכים נוספות ליצירת קשר – באמצעות כתובת המייל [email protected] או באמצעות מס' הפקס 03-6849876.
3. באשר למרדכי, הוא הגיש בקשה לביטול התעריף המוגדל (ככל הנראה תחת מס' ת.ז שונה), ומס' מעקב לפנייתו הינו 688016.
4. פנייתו תתברר ותקבל מענה בימים הקרובים.
5. להמשך קשר ניתן לפנות לדוד כנען במייל [email protected].
האזינו לתלונה והתגובה – מתוך 'המוקד הציבורי' ב'קול חי':