
משרד הבריאות שב ומזהיר את הציבור מפני טיפול בתאי לחץ שפועלים ללא רישיון ואישור משרד הבריאות. על פי המשרד, תאים אלו מופעלים במקומות שאינם מוסמכים לכך, לעיתים תוך הסתרת מיקומם, וללא פיקוח והשגחה רפואית נדרשת, דבר המהווה סכנה ממשית לבריאות המטופלים.
מקרה מוות בארה"ב מדגיש את הסכנה
עוד באתר:
לפני מספר ימים דווח בארה"ב על מותו של ילד כתוצאה מפיצוץ של תא לחץ. הילד קיבל טיפול בהתוויות שאינן מוכרות על ידי המבטחים במדינה. משרד הבריאות מזהיר כי טיפול בתאי לחץ לא מורשים עלול לגרום לפגיעות חמורות, בהן סכנת פיצוץ ודליקה, וכן נזקים רפואיים משמעותיים לריאות, לעיניים, לאוזניים ולמערכות הגוף השונות.
רק שבעה תאי לחץ מאושרים בישראל
בישראל פועלים שבעה תאי לחץ בלבד ברישיון משרד הבריאות, והם ממוקמים בבתי החולים שמיר אסף הרופא, יוספטל, הדסה, אלישע, איכילוב, ובמרכזים הרפואיים מר"י חיפה וקצא"א אשקלון.
תאי לחץ פיראטיים – סכנה לציבור
משרד הבריאות מתריע כי תאי לחץ לא חוקיים פועלים לעיתים בתוך מרפאות פרטיות, מבנים מאולתרים ואפילו בתים פרטיים, ומוסרים את כתובתם רק במעמד קביעת התור. במקומות אלה הטיפול ניתן ללא פיקוח וללא תנאי בטיחות מתאימים, דבר המהווה סיכון ממשי למטופלים.
טיפולים ללא בסיס רפואי מוכח
בנוסף, למשרד הבריאות הגיעו תלונות על פרסומים המבטיחים טיפולים בתאי לחץ למצבים רפואיים שאין להם ביסוס מדעי, כגון דיכאון, סוכרת, סרטן, פוסט-טראומה, שיפור המערכת החיסונית ואוטיזם. המשרד מבהיר כי ההתוויות הרפואיות המאושרות לשימוש בתא לחץ כוללות תסחיף אוויר או גז, פצעים קשיי ריפוי (כגון פצע סוכרתי), נזקי קרינה מאוחרים לרקמות ועוד, והן נקבעות לאחר שיקול דעת רפואי של מומחים בלבד.
אכיפה נגד מפעילים לא חוקיים
משרד הבריאות מדגיש כי הפעלת תאי לחץ ללא אישור מהווה עבירה פלילית, והוא פועל יחד עם גורמי האכיפה לאיתור וסגירת מתקנים בלתי חוקיים. המשרד מזהיר מפני מטפלים המפרסמים טיפול בלחץ מתון ללא ביסוס רפואי ומטעים את הציבור.
עוד מדגישים במשרד הבריאות: "יש לקבל טיפול רפואי רק מגורמים מוסמכים ובמוסדות רפואיים מאושרים, כדי למנוע סכנת חיים ונזקים בריאותיים בלתי הפיכים."