
ישראל ביקשה מהוועדה המפקחת על הפסקת האש להאריך את נוכחות צה"ל בחמש נקודות בדרום לבנון עד ה-28 בפברואר, עשרה ימים מעבר למועד הנסיגה המוסכם, כך על פי דיווח של ערוץ התקשורת הלבנוני LBCI, בערוץ נטען כי הצד הלבנוני דחה את הבקשה באופן נחרץ.
גורם מערבי בביירות מסר ל'כאן 11' כי ביום שישי הקרוב תתקיים פגישה קריטית במטה האו"ם בראס א-נאקורה – הנקודה הלבנונית הקרובה ביותר לראש הנקרה, שם תדון ועדת הפיקוח הבינלאומית בסוגיית הדדליין של ה-18 בפברואר – המועד האחרון שנקבע ליציאת כוחות צה"ל מדרום לבנון. נקודת המחלוקת המרכזית היא חמש עמדות בקרבת הקו הכחול, בהן מעוניינת ישראל להמשיך להחזיק.
עוד באתר:
זוהי הפעם השנייה שישראל מבקשת להאריך את מועד הנסיגה מדרום לבנון. הפגישה ביום שישי צפויה לתת אינדיקציה ברורה לגבי העמדה הבינלאומית בנושא ולהשפיע על המשך ההתפתחויות בגזרה הצפונית.
כזכור, דובר צה"ל הודיע ביום ראשון השבוע כי חיל האוויר תקף מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה, בהן מנהרה תת-קרקעית ששימשה להעברת אמצעי לחימה משטח סוריה ללבנון. המנהרה, שנמצאת במרחב הבקעא, הותקפה בעבר, וצה"ל הבהיר כי הוא נחוש למנוע את שיקומה ושימוש מחודש בה. בנוסף, מטוסי קרב תקפו מספר אתרים בלבנון שבהם אוחסנו אמצעי לחימה ומשגרי רקטות, אשר היוו איום מיידי על ישראל. לדברי דובר צה"ל, "המטרות שהותקפו מהוות הפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון".
במוצאי השבת דווח כי ממשלה חדשה הוקמה בלבנון, עם שינוי משמעותי במאזן הכוחות הפוליטי במדינה. על פי הדיווחים בערוץ אל-מיאדין, הממשלה החדשה בראשות נוואף סלאם כוללת 24 שרים, כאשר ארגוני הטרור השיעיים חיזבאללה ואמל יחזיקו יחד בחמישה תיקים בלבד – מספר שאינו מעניק להם "שליש חוסם" שהיה בידיהם בעבר.
שינוי משמעותי נוסף הוא החלטתה של הסיעה הנוצרית הגדולה, "הזרם הפטריוטי החופשי", המזוהה כתומכת חיזבאללה, שלא ליטול חלק בממשלה החדשה. הרכב הממשלה, שאושר על ידי נשיא לבנון ז'וזף עון, יכלול חמש נשים בתפקידי שרות.
ראש הממשלה החדש, סלאם, כבר החל בפעילות דיפלומטית וקיים פגישה עם נציגת הממשל האמריקאי, מורגן אורטגוס. בפגישה הובטחה תמיכה אמריקאית ברפורמות שהממשלה החדשה מתכננת להוביל. סלאם הדגיש את מחויבותו ליישום החלטה 1701 ולהסכם הפסקת האש, תוך שהוא מתייחס לסוגיית הנסיגה הישראלית מלבנון.
"ממשלתנו תחזיר את האמון של התושבים למדינה, בין לבנון לקהילה הבין-לאומית ולעולם הערבי", הצהיר סלאם, והתחייב לשיקום המדינה שסבלה בשנים האחרונות מאי-יציבות פוליטית מתמשכת. הקמת הממשלה החדשה מסמנת שינוי אפשרי במאזן הכוחות במדינה, שבה שלט ארגון הטרור חיזבאללה ביד רמה במערכת הפוליטית בשנים האחרונות.