
שר החוץ גדעון סער התייחס הערב בישיבת הממשלה לדרישות להקמת ועדת חקירה ממלכתית: "3 השאלות הרלוונטיות: מה ייחקר? מי יחקור? מתי תתקיים החקירה?". שר החוץ גדעון סער הביע בישיבה תמיכה בוועדת חקירה ממלכתית כדרך הטובה ביותר לקיים חקירה בנושא מחדל רב-מימדי: מדיניותי, מבצעי ומודיעיני. השר סער הציע לבחון תיקון חקיקה שלפיו תוכל הממשלה להסמיך כל אחד מהנשיאים והמשנים לנשיא של בית המשפט העליון בעבר לקבוע את הרכב הוועדה.
שר החוץ המליץ עוד, שהממשלה תקים צוות שרים שישקול וימליץ לגבי מנדט החקירה וטווח הזמנים והאירועים שייחקרו – טווח הזמן לפני 7.10.2023 וכן בסוגיה עד מתי משתרעת התקופה שתיחקר. ככל שמלחמת חרבות ברזל תיכלל במנדט החקירה – ההגיון מחייב כי ועדת החקירה תוקם עם תום המלחמה. ואולם, אם החקירה תכלול רק את ארועי ה-7 באוקטובר ומה שהוביל אליהם – ניתן להקימה כבר עתה.
עוד באתר:
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בישיבת הממשלה: "קביעת העיתוי של סיום המערכה היא בסמכות הממשלה, העומד בראשה והקבינט. אנחנו בעיצומה של מערכה היסטורית. היא לא נגמרה בשתי הפסקות אש שמלכתחילה הוגדרו כזמניות. אנחנו במלחמה של 7 חזיתות. השגנו הרבה, התקדמנו בצורה מרשימה בנושא החטופים ובהשגת שאר מטרות המלחמה – אבל המערכה טרם הסתיימה, ויש לה השפעה אדירה על עתיד ביטחון ישראל".
רה"מ הדגיש: "אף פקיד זה או אחר יקבעו לנו מתי היא תסתיים. מי שמנהל את המלחמה, וגם את השגת השלום, זה לא הפקידים. זו ממשלת ישראל הנבחרת. לגבי ההרכב – אני מסכים עם אלו שאומרים שצריך שהוא יהיה בהסכמה רחבה ככל האפשר. מוכרחים לחקור את מה שקרה – אבל עד הסוף! עד הסוף! לא באופן חלקי, ולא באופן מוטה. אני עומד על כך ולא אסתפק בפחות מזה".
אורי מקלב תהה האם לדעת היועמ"שית המלחמה כבר הופסקה? ברקע טענתה כי ניתן כבר לחקור את האירועים. אלא שהיועמ"שית לא קבע דעה חד משמעית בעניין.