
"עולם השיווק והפרסום צריך שינוי, לחזור לפרסום אמין ושקוף יותר, מבוסס על אמת ולא על פייק". את הדברים האלה כותב גיל שגיב, לשעבר סמנכ״ל השיווק של חברות הביטוח מיגדל ו-AIG. שוחחנו איתו בתוכנית "שטח שיווקי".
אנחנו רואים הרבה פרסומות שמבטיחות לנו, אבל כשצוללים לפרטים – אין כיסוי להבטחות האלה, מה קרה לאמת בפרסום?
עוד באתר:
גיל טוען כי "אנחנו חיים בעולם שאין בו אמצע, יש או אפס או אחד, או שאתה הכי, או שאתה לא קיים. בפרסומות זה בדיוק אותו דבר, כולם חייבים להיות הכי, הכי זול והכי מהיר, ומקום ראשון בתשואות, ולמפרסם יש בעיה, אם הוא לא יהיה הכי, הוא פשוט לא יהיה, אז הם לא, חס וחלילה, משקרים. אבל הם מציגים את האמת מזווית מאוד ספציפית, שהיא אולי טכנית נכונה, אבל מהותית, היא לא הוגנת כלפי הצרכנים".
לדבריו, "זה כבר נהיה מוגזם, כל פרסומת שנייה היא עם כוכבית מאוד מאוד ארוכה והתניות, כאן צריך למתוח לדעתי את הקו".
גם הגזמות שמוּנַעות מקריאייטיב נורא מוצלח, סותרות את הקונספט של אמת בפרסום?
"אתן דוגמה", אומר איש השיווק, "יש פרסומות בהן נאמר כי הרשת הזו היא המשתלמת ביותר או סל הקניות הזול ביותר לחג, והם מציינים רשימה של אתרים שמאשרים את זה. אני קצת מנוסה ולאחר בדיקה אני מגלה שכל רשימת האתרים הי מאותה קבוצת תקשורת, יתרה מכך, מדובר באותו סקר".
"למה להגזים? למה צריך לבוא ולהגיד כל הסקרים קבעו? יש סקר שיכול להיות שהוא נכון, אבל תהיו אותנטיים, תהיו אמיתיים".
יש יתרונות למותג שבוחר בשקיפות ולא מבטיח או מנפח בלי כיסוי?
שגיב עונה: "אני חושב שכן, בטח שאם מדובר על מותג שרוצה לנהל איתי מערכת יחסים ארוכה, ולא איזושהי אפיזודה חד פעמית. לא משנה אם זה סופרמרקט, חברת ביטוח או חברת סלולר. באנלוגיה למערכת יחסים בין בני זוג, תבואו מי שאתם. כמובן, תתלבשו יפה, אבל אל תספרו סיפורים והגזמות שאין מאחוריהם הרבה כיסוי, כי עולים על זה, זה לא אותנטי".
האזינו לשיחה המרתקת מתוך התוכנית "שטח שיווקי" בהגשת עפר גדנקן >>>