
פסק דין מעניין מאוד ניתן השוע באשר לאישה שבין הסכם הגירושין למתן הגט הלכה לעולמה. עורך הדין יוסי ויצמן, המשנה ליו"ר לשכת עורכי הדין שוחח על המקרה עם עורך הדין גבי מויאל שייצג את הבעל בתיק.
זוג חתמו על הסכם גירושין, ומפרק הזמן של החתימה על הסכם הגירושין עד מתן הגט, האישה לא עלינו נפטרה, ובית הדין ביטל את הסכם הגירושין, כמובן שההשלכות לזה הן השלכות מורכבות, ציין ויצמן בפתח השיחה.
עוד באתר:
עורך דין גבי מויאל, סיפר על המקרה ואמר: "אנחנו נמצאים בפסק דין דרמטי מאוד, אמנם של ערכאה ראשונה בבית הדין הרבני בתל אביב, וכבר אני אומר שהתיק תלוי ועומד בערעור בבית הדין הגדול, ואני חושב ומנסה לא להמר, אבל די סמוך ובטוח שזו לא תהיה התחנה האחרונה, זה יגיע כנראה לבית המשפט העליון.
"מדובר בעצם בבני זוג מבוגרים אמנם, שחתמו על הסכם גירושין שכלל בתוכו הוראות אופרטיביות בענייני רכוש, זאת אומרת שלצורך העניין. הבעל מעביר את חלקו בדירה לאישה. ההסכם אושר וקיבל תוקף של פסק דין על ידי בית הדין, צדדים באו והציגו את ההסכם כשהוא חתום, ונקבע להם מועד לסידור הגט. צריך לדעת שבדרך כלל זה שני חלקים. יש אישור של הסכם, הסכם גירושין, ויש מועד אחר, בשלב מאוחר יותר, כמה ימים, כמה שבועות לאחר מכן, שנקבע מועד סידור הגט".
"אז קבעו לצדדים לסידור הגט לאחר שההסכם אושר ונתקבל גם בקניין, על פי ההלכה היה שם קניין בפני הדיינים, ובמועד הקבוע הגיע רק האיש, כי האישה הייתה מאושפזת, אבל דעתנית ועומדת על שלה. ובאותו דיון שהגיע, האיש לבדו אמר, כן, אני רוצה לתת את הגט, האישה לא הגיעה. ואז נקבע דיון נוסף והאישה הגיעה, והבעל לא הגיע, ואז עברו כבר ארבעה וחצי חודשים, ושלושה ימים לאחר מכן הגיש הבעל בקשה, לביטול ההסכם".
לדברי עו"ד מויאל, "יש השלכה חשובה מאוד בעניין הזה, מה הסיבות שהוא יכול להגיש בקשה. לביטול הסכם, ובהחלטה הראשונה, בית הדין די טרק לו את הדלת, ואמר לו, הסכמת, נעשה קניין, זהו. אלא שבין לבין, האישה נפטרה, וקבעו דיון, וכמה ימים לפני הדיון האישה נפטרה. וכשהאישה נפטרה, טוען הבעל, בעצם אין הסכם".
האזינו לשיחה המלאה המרתקת בין השניים – מתוך 'שטח משפטי' ב'קול חי':