
מקלות עוף בציפוי קראסט פיצוחים (כ-20 מקלות)
מקלות העוף הם מתאבנים (FINGER FOOD) נפלאים שקל מאוד להכינם וניתן להגיש אותם חמים או קרים.
עוד באתר:
הם יכולים להופיע גם כמנה עיקרית, רק אז יש לחתוך רצועות עבות יותר מחזה העוף.
לרצועות העוף:
4 חזות עוף דקים מוכנים לשניצל
4 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
21 כפית פפריקה
לקראסט הפיצוחים:
כוס אגוזי מלך קצוצים גס
כוס פיסטוקים קלויים קצוצים גס
½ כוס גרעיני דלעת
½ כוס גרעיני חמניות
4 כפות שומשום שחור
2 כפות שומשום
½ כפית פלפל צ'ילי מיובש גרוס
3 כפות שמן
2 כפות סילאן
אופן הכנת המקלות:
כשהחזות קפואים למחצה חותכים אותם בעזרת סכין טובה לרצועות ארוכות ברוחב 1 ס"מ.
מערבבים את השמן עם השום והפפריקה ומושחים בתערובת את רצועות העוף.
מערבבים את כל חומרי הקראסט, מניחים בצלחת שטוחה וגדולה וטובלים כל רצועת עוף בקראסט.
אופים בחום 190 מעלות כ-10 דקות.
מניחים מעט רוטב צ'ילי בצנצנות קטנות או בכוסות יפות ושמים בתוך הצנצנת 3-2 מקלות עוף.
מגישים חם או קר.