
יממה לאחר ההפיכה הדרמטית בסוריה, החלו המורדים בביסוס שלטונם במדינה עם הקמת "ממשלת ההצלה" בראשות מוחמד אל-בשיר. במקביל, המערב מאותת על נכונות להכיר בשלטון החדש, בעוד אסד מוצא עצמו מבודד במוסקבה.
אל-בשיר, שמונה היום לראש ממשלת המעבר, יעמוד בראש ממשלה שהמורדים מכנים "ממשלת ההצלה". המינוי מסמן את תחילתו של עידן חדש במדינה שסבלה מעשורים של שלטון דיקטטורי.
עוד באתר:
במקביל, נרשמים סימנים ראשונים לנכונות המערב להכיר בשלטון החדש. בכיר בממשלת בריטניה אמר היום כי תישקל מחדש הוצאתו מחוץ לחוק של ארגון "הייאת תחריר א-שאם" (HTS), הכוח המרכזי שהוביל את המהפכה. גם בארה"ב נשמעים קולות דומים, כאשר גורם אמריקני אמר ל"וושינגטון פוסט" כי לא נשללת האפשרות להסיר את הגדרת הארגון כארגון טרור.
בינתיים במוסקבה, מצבו של הנשיא המודח בשאר אל-אסד נראה עגום. על פי דיווח בערוץ אלערבי הקטרי, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין סירב להיפגש עמו. דובר הקרמלין אישר כי פוטין הוא שהחליט להעניק לאסד מקלט מדיני, אך המסר מצד מוסקבה היה קר: שר החוץ סרגיי לברוב, שנפגש עם אסד, אמר לו בבוטות: "עליך לפתור את הבעיות שלך בעצמך".
התפתחויות אלו מסמנות שינוי דרמטי ביחס הבינלאומי למצב בסוריה. בעוד המערב בוחן מחדש את עמדותיו כלפי המורדים, נראה כי אפילו רוסיה, בעלת בריתו הקרובה ביותר של אסד, מתרחקת ממנו. השאלה המרכזית כעת היא האם "ממשלת ההצלה" החדשה תצליח לייצב את המדינה המשוסעת ולזכות בלגיטימציה בינלאומית מלאה.