
היום (ראשון) התקיים דיון סוער בוועדת שרים לחקיקה סביב הצעת החוק על חוק תאגיד השידור הישראלי 'כאן'. הדיון, שהתנהל באווירה מתוחה, כלל חילופי דברים נוקבים בין השרים לבין אנשי הייעוץ המשפטי.
שר המשפטים יריב לוין מתח ביקורת חריפה על הייעוץ המשפטי ואמר: "נפלה תקלה חמורה – חוות הדעת של היועצת המשפטית לממשלה הועברה לתקשורת לפני שהגיעה בכלל למשרדי. לא ניתנה לי אפשרות לעיין בה מראש או להעיר הערות. מדובר בהתנהלות שיטתית של חוסר שיתוף פעולה, שבה אני, כשר המשפטים, נדחק הצידה. היה ראוי שנקבל את חוות הדעת קודם, כדי שאוכל להאיר את עיניהם בנושאים הנדרשים".
עוד באתר:
שר התקשורת שלמה קרעי, שמוביל את החוק, הוסיף: "הייעוץ המשפטי הציע שנביא חוק ממשלתי, אך המציאות מחייבת אותנו לעקוף את המכשולים. ראינו זאת גם במקרה של הצעת ההחלטה בנוגע לעיתון 'הארץ', שהמתינה למעלה משנה וחצי. לצערי, אין אפשרות לממש את המדיניות שלנו דרך חקיקה פרטית בלבד, ולכן נדרש תהליך שקוף ומסודר בהובלת נבחרי הציבור".
על העובדים בתאגיד אמר השר קרעי: "נפעל בדומה לתוכנית שיישמנו בחברת הדואר, שם למעלה מאלף עובדים פרשו בתנאים מיטביים. אני מאמין שגם במקרה הזה נוכל להגיע להסדר הוגן".

עוה"ד דודי סמפולינסקי, יועץ משפטי במשרד התקשורת, הביע התנגדות לחוק ואמר: "אני מפתיע אתכם, אבל אני חושב שצריך להתנגד להצעת החוק. יש לבצע עבודת מטה מקצועית במשרד התקשורת, דבר שלא נעשה עד כה".
השר לוין השיב בעוקצנות: "במציאות הכלכלית של היום, אין היגיון להוציא מיליארד שקלים על התאגיד. אפשר להקים גוף קטן ומסודר או להעביר תכנים לערוצים פרטיים. גם אם בעבר לא הצליחו עם רשות השידור, והקימו את התאגיד – זה לא אומר שאי אפשר לתקן. אם בית המשפט היה קיים לפני אלפיים שנה, אולי גם היה מונע שינויים כאלו".
בסיכום הדיון, ועדת השרים לחקיקה אישרה את חוק התאגיד, חרף ההתנגדויות שעלו.
השר קרעי חתם את דבריו באומרו: "בחוק ההסדרים של 2023 ביקשתי לגבש הצעת חוק כזו, אך נתקלה בהתנגדות. הפעם אנו פועלים בשקיפות מלאה, תוך התחשבות בעמדות אנשי משרד התקשורת".
הדיון חשף שוב את המתח בין השרים לבין הייעוץ המשפטי ואת המורכבות שמלווה את קידום חוקים משמעותיים במדינה.