
11 שנים לאחר פטירתו של הרב עובדיה יוסף אישרה ועדת החינוך את הצעת החוק להנצחתו של הרב עובדיה יוסף – לקריאה שנייה ושלישית.
מטרת הצעת החוק היא להנחיל לדורות את חזונו, מורשתו ותרומתו של בכיר הרבנים הספרדיים בדורו, מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שגם שימש בתפקיד הרב הראשי הספרדי והראשון לציון. לפי הצעת החוק, מידי שנה ביום פטירתו של הרב, ג' בחשוון (או במועד סמוך) יערוך המשרד לשירותי דת כנס עיוני לזכרו ובכנסת יצוין יום זה. באשר למערכת החינוך, מוסדות חינוך יקדישו זמן לקיום פעולות חינוכיות ערכיות, ככל שיחליט על כך שר החינוך.
עוד באתר:
לפי הצעת החוק יחלק המשרד לשירותי דת מלגות לשם מחקר בנושאים הקשורים לפועלו ולחזונו של הרב ותמיכות למוסדות ציבור הפועלים להנצחתו. בנוסף, תוקם מועצה ציבורית שתמנה בסופו של דבר 11 חברים, והיא תייעץ לשר לשירותי דת בכל הנוגע ליישום החוק ולביצועו. תקופת הכהונה של חבר המועצה תהיה חמש שנים והוא לא יהיה זכאי לשכר בעד חברותו במועצה, אך חבר המועצה הציבורית שאינו עובד המדינה או עובד גוף נתמך או מתוקצב, יהיה זכאי לתשלום בעד השתתפות בישיבות המועצה.
לפי סעיף הקמת מרכז הנצחה המופיע בהצעת החוק, עיריית ירושלים רשאית להקים בתחומה תאגיד עירוני שישמש מרכז להנצחת מורשתו ופועלו של מרן הרב עובדיה יוסף. הקמת המרכז, החזקתו ופעילותו השוטפת, ימומנו מכספי תרומות והוא יהיה פתוח לציבור.
יוזם הצעת החוק ויו"ר ועדת החינוך ח"כ יוסף טייב אמר: "הנצחת זכרו של מרן הרב עובדיה זצוק״ל חשובה דווקא בתקופה זו כשעם ישראל נמצא בעת צרה. מרן היה רבם של כלל ישראל, איחד את כולם וקירב כל אחד. הנחלת תורתו ומורשתו לדורות הבאים חשובה לעיצוב דור העתיד – שכל ילד בישראל ידע את גדולתו של מרן״.
נציגת אגף התקציבים במשרד האוצר דוריה גנות העריכה את עלות הצעת החוק בכ- 10 מיליון שקלים בשנה והוסיפה "אין לנו מקור תקציבי לזה כרגע". יו"ר הוועדה ביקש שהסכום לא יפחת מ-10 מיליון ש"ח ואמר: "עד שזה יגיע למליאה, נגיע להבנות בשיח מכבד ונמצא מקור תקציבי".
במהלך הדיונים אמר שר הרווחה יעקב מרגי: "קמו לעם ישראל מנהיגים בשיעור קומה גבוה. הברכה שהביא מר"ן לעם ישראל והחברה בישראל היא גדולה. בעשור השמיני של המדינה, שצריך לספר את הסיפור השלם, אסור שהדורות הבאים לא יכירו ולא ילמדו עליו".