
מועד הבחירות בארה״ב מתקרב, זה לא רק סיפור אמריקאי, גם כאן בישראל חיים אנשים שיש להם זכות הצבעה בבחירות בארה״ב. לקראת זה מתנהלים קמפיינים במלוא המרץ פה בישראל שמשכנעים אותם להצביע. איך עושים את זה? שוחחנו עם רוני ארזי, מנכ"ל משרד הפרסום "משרוקית" שניהל בעבר קמפיינים אמריקאיים כאן בארץ להבין קצת יותר.
זה מעניין בכלל את קהל המצביעים שחי בישראל להצביע לבחירות בארה"ב? "לא מספיק, למען האמת", טוען רוני, "ולכן מושקעים כאן מאמצים בקרב שתי המפלגות כדי לעודד אחוז הצבעה יותר גבוה בכל בחירות. זה הופך ונהיה יותר ויותר אינטנסיבי מבחירות לבחירות, מתוך הבנה שגם כמות קטנה של מצביעים יכולה לפעמים להכריע מדינות שלמות".
עוד באתר:
כמה אנחנו באמת שווים? הרי גם הישראלים מבעלי זכות ההצבעה מתפזרים בין מדינות שונות. "קודם כל מוסכם על כולם שמדובר במאות אלפים. האופטימיים מדברים על חצי מיליון, הפחות אופטימיים מדברים על רבע מיליון".
אז בוא נדבר רגע על פרסום, איך משכנעים ישראלים להצביע בבחירות לנשיאות ארה"ב? רוני מדגיש: "צריך להבין שהקול הישראלי הוא לא משפיע רק על הישראלים אלא גם על אנשים שאינם ישראלי ואפילו לא יהודים. בארצות הברית יש את האוונגליסטים שמאוד חשוב להם מה ירושלים אומרת. לדוגמה אם הם יבינו שירושלים אומרת להצביע טראמפ – הם ילכו להצביע כי כך ירושלים חושבת".

אז איך עושים קמפיין כזה בפועל בארץ? "כמו כל קמפיין גם כאן משתמשים באפשרויות מגוונות, משילוט חוצות באיילון, שלטים על מוניות ועד שיירת מכוניות צופרות בכביש 1 המושכת תשומת לב. וכמובן – דיגיטל. כמו כל חברת פרסום שקצת מבינה, נעשה שימוש בדיגיטל ומגיע על ידי טירגוט (הפניית התוכן המבוקש לקהל יעד מסוים על פי מאפיינים זהים) לקהל הפוטנציאלי. בקמפיין באינטרנט נעשה בעיקר באתרים בהם יש הרבה דוברי אנגלית".
אלו נושאים מעניינים את האמריקאי שחי בישראל, מה יגרום להצביע למועמד כזה או אחר(ת)? "בעניין הזה הקול היהודי-ישראלי שונה מהקול היהודי-אמריקני. היהודי האמריקני מצביע על האינטרסים האמריקנים באופן מסורתי בעוד שהיהודי הישראלי מצביע על טובת ישראל, כיוון שזו המטרה בסוף. הישראלי או האמריקאי שעלה לישראל מסתכל על זה מנקודת מבט של מה טוב לי להצביע לחיים שלי עכשיו, לא לחיים שהיו לי".
האזינו לראיון המלא מתוך התוכנית 'שטח שיווקי' בהגשת עפר גדנקן >>>