
אינדונזיה לא מתירה לאפל למכור את מכשירי האייפון 16 שהשיקה לאחרונה, בשל כללים נוקשים לגבי מכירת סמארטפונים במדינה. הסיבה לסירוב היא שלאפל לא עמדו בדרישות המקומיות, אשר מחייבות שימוש ברכיבים מתוצרת מקומית. כך הודיע משרד התעשייה של אינדונזיה, כפי שדווח ברויטרס.
על פי החוקים במדינה, סמארטפונים מסוימים הנמכרים בה חייבים לכלול לפחות 40% רכיבים מיוצרים מקומית, ואייפון 16 לא עמד בדרישה זו, כך ציין דובר המשרד, פברי הנדרי אנטוני אאריף. עם זאת, המכשירים עדיין יכולים להיות מיובאים לשימוש אישי, אך בתנאי תשלום מס כנדרש בחוק המקומי.
עוד באתר:
אפל השיקה את האייפון 16 בחודש ספטמבר, אך המכשיר לא זמין לשיווק באינדונזיה. בהיעדרו, היצרניות המובילות ברבעון הראשון של 2024 באינדונזיה היו OPPO הסינית וסמסונג הדרום קוריאנית.

ההיעדרות של אפל בשוק האינדונזי מהווה החמצה משמעותית, שכן לאינדונזיה יש אוכלוסייה גדולה ובעלת ידע טכנולוגי, מה שהופך אותה לשוק יעד מרכזי להשקעות טכנולוגיות.
במהלך ביקורו של מנכ"ל אפל, טים קוק, באינדונזיה באפריל האחרון, ציין שר התעשייה האינדונזי, אגוס גומיואנג קרטאסמיטה, כי הוא מקווה שאפל תעמוד בדרישות ותשקול לשתף פעולה עם חברות מקומיות כדי להגדיל את התוכן המקומי שלה.
חברות רבות פועלות לעמידה בדרישות המקומיות באמצעות שותפויות עם יצרנים מקומיים או רכישת חלקים שמיוצרים במדינה. אמנם לאפל אין מתקני ייצור באינדונזיה, אך מאז 2018 היא מקימה אקדמיות למפתחי אפליקציות בעלות כוללת של 1.6 טריליון רופיה (כ-101.8 מיליון דולר).