
לקראת יום הכיפורים נערכים בקהילות הקודש לקיים את מנהג ה'כפרות' הקדום, באמצעות תרנגול או על ידי כסף. מרן הראשון לציון הרב יצחק יוסף פרסם מכתב ובו מספר דגשים לקיום המנהג, כולל סכום הפדיון עבור אלו המקיימים המנהג באמצעות כסף.
לשון המכתב:
עוד באתר:
"בימים אלו, ימי הסליחות והרחמים, נוהגים בקהילות ישראל לערוך מנהג כפרות, מנהג זה יסודו בהררי קודש ומוזכר כבר בדברי הגאונים והראשונים, למרות שהיו מגדולי הראשונים שהתנגדו לכך. אך בזה גדול כח המנהג, וכבר נשתרש מנהג זה והוא חלק מההכנה לקראת יום הכיפורים.
באנו להעיר ולעורר על שני נושאים עיקריים בזמן קיום מצוות הכפרות: בנושא השחיטה: השחיטה צריכה להיעשות כדת וכדין ע"י שוחט ממוחה וירא שמים. כמו כן, יש להקפיד על מקומות בהם השחיטה תתבצע. אין לבצע שחיטת בעלי חיים במקומות בהם נערך מעמד הכפרות, אלא רק במקומות בהם יש פיקוח, או להעבירם למשחטות שנמצאות תחת פיקוח הלכתי וטרינרי, יש לעקוב כך על כך כי העופות נמצאים תחת פיקוח של השירותים הוטרינריים של משרד ממשלתי, שהרי לעיתים מוזמנות מעבירים העופות למקומות בהם נערך טקס הכפרות, והעופות הם ממקורות שאין פיקוח עליהם ויש בכך חשש סכנה, וחמירא סכנתא מאיסורא.
נושא צער בעלי חיים: חובה להקפיד על תנאים ראויים להחזקת העופות, לא לעבור על איסור צער בעלי חיים, ויש לספק לעופות את המרחב הראוי, מקום מוצל, ולדאוג להם למזון ושתיה, כדי שלא יצא ח"ו שכרנו בהפסדנו. מי שמקיים מצווה זו בעבירה של צער בעלי חיים, אנו חוששים שאין הוא מקיים כלל את המנהג, אלא עובר על צער בעלי חיים דאורייתא.
ורבים נהגו כיום לערוך את הכפרות במעות, והסכום הוא כל אחד כפי מה שלבו חפץ, לאברכים עניים. וכך היה מנהגו של מרן אאמו"ר עט"ר זצ"ל בשנותיו האחרונות לערוך את הכפרות במעות. והנכון הוא ליתן סך 25 ש' דמי עוף. בתפילה שנזכה יחד עם כל בית ישראל להיכתב ולחתם בספרם של צדיקים גמורים".