
עורך הדין יוסי ויצמן, המשנה לראש לשכת עורכי הדין, שוחח עם עורך הדין מנשה סלטון, המתמחה בהגשת חנינות לנשיא המדינה.
"מהי החנינה הנפוצה ביותר?", שאל ויצמן בפתח השיחה. "רוב החנינות לפחות שמועברות דרכי, הן בעיקר על פשעים מאוד מאוד חמורים, אם זה עבירות של רצח וכדומה, אבל אני יכול לומר שמהפניות שנעשות למשרד, שגם בהן אנחנו מטפלים בסופו של דבר, רוב הפניות הן דווקא למחיקת רישום פלילי ופחות קיצור זמן שהות בכלא". סיפר סלטון.
עוד באתר:
לדבריו יש שני סוגים של אסירים, "יש את הנורמטיביים, ויש את העבריינים, מה שנקרא, שהם רציניים מארגוני פשיעה למשל, הם מבחינתם בחיים לא יחשבו בכלל על מוסד החנינה, הם מבחינתם זה העבודה, נתפסו, עושים את מה שצריך, חוזרים אחרי זה לעבודה, הם מבחינתם, אין להם את מוסד החנינה בכלל בראש, זה בדרך כלל בא לידי ביטוי אצל הנורמטיביים, כי אצל הנורמטיביים, שזה אירוע טראומטי וחד פעמי, והמשפחה נרתמת".
"יש משהו שהיית משפר במערך החנינות?" שאל עורך דין ויצמן את עו"ד סלטון. "משך הזמן", השיב והסביר, "משך הזמן הממוצע הוא לפחות, חמישה, שישה חודשים. קיצור הליכים בכלל זה דבר נכון. קיצור הליכים מאוד מאוד חשוב. כי אדם מגיש בקשה, ולפעמים התשובה הופכת להיות לא רלוונטית כי לפעמים ישנם עניינים מאוד מאוד קריטיים, לפעמים עניינים רפואיים, עניינים משפחתיים".
עו"ד סלטון טוען כי החנינות שמתקבלות עומדות על אחוז אחד בלבד לדעתו. "יש יותר סיכוי שנזכה בלוטו", הגיב עורך דין ויצמן לשמע הדברים.
האזינו לראיון המלא של עו"ד יוסי ויצמן עם עו"ד מנשה סלטון בתכנית 'שטח משפטי' ברדיו 'קול חי':