
ב-19 השנים האחרונות נרשמה עלייה של 204% ברכישת תרופות הרגעה וטיפול בחרדה במרשם בישראל – נתון שגבוה פי שבעה מהעלייה שנרשמה במהלך מלחמת לבנון השנייה בשנת 2006. כך פורסם בכאן 11'.
הנתונים, שנאספו במסגרת מחקר של קופת חולים "מכבי", הוצגו בכנס של האגודה לאקולוגיה ומדעי הסביבה באוניברסיטת בן גוריון. במהלך מלחמת לבנון השנייה חלה עלייה של 27% בצריכת תרופות הרגעה, ואילו במבצעים צבאיים נוספים כמו עופרת יצוקה, עמוד ענן, צוק איתן ושומר החומות נרשמה עלייה של 14%.
עוד באתר:
ד"ר טל פטלון, מנהלת מכון המחקר והחדשנות של מכבי KSM, ציינה כי הממצאים מדגישים את הצורך במתן מענה מיידי מצד מטפלים ואנשי מקצוע. בפאנל שבו השתתפה גם פרופ' דורית ניצן, ראש מרכז המחקר לבריאות אחת וחוסן באוניברסיטת בן-גוריון ולשעבר ראש מערך החירום של ארגון הבריאות העולמי באזור אירופה, נכח גם פרופ' יואב יאיר, חבר בית הספר לקיימות באוניברסיטת רייכמן.
יושב ראש איגוד הפסיכיאטריה בהסתדרות הרפואית בישראל, ד"ר צבי פישל, התייחס לנתונים וציין כי ייתכן שחלק מהרופאים עצמם חשו בחרדה ולכן היו מהירים במתן מרשמים – דבר שלדבריו לא בהכרח היה נכון, ולא היה סוג הטיפול הנבחר בזמנים רגילים.