
עלות גל התקיפות הנרחבות של חיל האוויר הישראלי בלבנון, שהתרחשו אתמול, מוערכת בכ-650 מיליון שקלים. כך דווח היום (שלישי) בחדשות הערב ב'כאן 11'. מתוך סכום זה, כ-600 מיליון שקלים מיוחסים לעלות החימושים בלבד.
גורמים כלכליים מזהירים כי התארכות התקיפות העצימות בלבנון, לפרק זמן של יותר משבוע וחצי, עלולה לחייב פתיחה נוספת של תקציב המדינה לשנת 2024. זו תהיה הפעם השלישית השנה, מה שעלול להגביר את הסיכון להורדת דירוג אשראי נוספת של ישראל.
עוד באתר:
צה"ל פרסם נתונים ממבצע "חיצי הצפון": טייסות הקרב של חיל האוויר השלימו קרוב ל-3,000 שעות טיסה מעל שמי לבנון. בתקיפות הותקפו למעלה מ-1,600 מטרות טרור ב-200 מרחבים, באמצעות למעלה מ-250 מטוסים אשר הטילו כ-2,000 חימושים. בין היעדים שהותקפו: כ-400 משגרי רקטות לטווח בינוני, כ-70 מחסני אמל"ח וכ-80 כטב"מים וטל"שים.
לפני כשבועיים הודיעה חברת הדירוג מודי'ס כי תקיים שיחות עם בכירים ישראלים לקראת החלטה אם להוריד את דירוג האשראי של ישראל פעם נוספת. זאת לאחר שהייתה הראשונה להפחית אותו ולהצמיד לו תחזית שלילית, ארבעה חודשים לתוך המלחמה.
ב-13 באוגוסט, חברת הדירוג פיץ' הודיעה על הורדת דירוג האשראי של ישראל לרמה A עם תחזית שלילית. משמעות הדבר היא הערכה שדירוג האשראי של ישראל עלול להיות מופחת שוב בחודשים הקרובים.
פיץ' נימקה את הורדת הדירוג בהתארכות המלחמה, בחשש מפתיחת חזיתות נוספות ובפגיעה בתשתיות כפועל יוצא. בנוסף, הסוכנות ציינה את הגידול בהוצאות הביטחון והביעה חשש מפני חוסר היכולת של הממשלה לקבל החלטות כלכליות קריטיות. "קיטוב פוליטי, צרכים קואליציוניים וצרכים צבאיים עלולים לעכב את ההתכנסות ולהוות סיכון לתחזית החברה," נכתב בהודעת פיץ'.
המצב הכלכלי המורכב והעלויות הגבוהות של המבצעים הצבאיים מציבים אתגרים משמעותיים בפני כלכלת ישראל, כאשר החשש מהורדת דירוג אשראי נוספת מעיב על התחזית הכלכלית העתידית של המדינה.