
מסעוד פזשכיאן, הנשיא החדש של איראן, עומד בפני מבחן דיפלומטי חשוב לקראת נאומו היום (שלישי) בעצרת הכללית של האומות המאוחדות, אך לא צפוי להשיג פריצת דרך משמעותית בשיחות על הסנקציות הכלכליות המוטלות על ארצו.
הנשיא נבחר במטרה לשפר את המצב הכלכלי הקשה של איראן, והבטיח לנסות לשכנע את המערב להסיר את הסנקציות על תוכנית הגרעין של המדינה, כך מדווח היום (שלישי) הוול סטריט ג׳ורנל.
עוד באתר:
עם זאת, דיפלומטים מערביים מעריכים כי הסיכוי לשיחות רציניות בנושא הסנקציות יישאר נמוך עד לאחר הבחירות בארצות הברית. פזשכיאן לא צפוי לפגוש את הנשיא ביידן או מנהיגים אירופיים במהלך ביקורו בניו יורק, וחלקם אף מדווחים כי לא נראה שינוי משמעותי במדיניות איראן מאז כניסתו לתפקידו ביולי, כך מדווח העיתון.
במהלך נאומו הראשון בפני העצרת הכללית, פזשכיאן עשוי לנצל את ההזדמנות להציג גישה חדשה למדיניות החוץ של איראן, בתקווה כי זו תביא לתוצאות חיוביות לאחר הבחירות לנשיאות ארה"ב בנובמבר.
צוות מדיניות החוץ של פזשכיאן, הכולל אנשי מקצוע שעסקו בהסכם הגרעין שנחתם בשנת 2015 תחת הנשיא אובמה, מתכוון להציג את הממשלה החדשה כשותפה פוטנציאלית לדיונים עם המערב, תוך שמירה על עקרונות הביטחון והמדיניות האזורית של איראן. “אנחנו לא אוהבים חילוקי דעות, אבל גם לא אוהבים להיות תחת לחץ”, הדגיש פזשכיאן במסיבת העיתונאים הראשונה שלו.
יצוין, כי על אף הרושם המתון שמנסה הנשיא החדש לשדר למדינות המערב, איראן עדיין נשלטת באופן מוחלט על ידי המנהיג העליון האייתוללה עלי חמינאי ומשמרות המהפכה, שממשיכים להפיץ טרור סובב עולם ולתמוך באסלאם הקיצוני, בין השאר באמצעות ארגוני הטרור כמו חמאס וחיזבאללה, הנלחמים באופן ישיר עם ישראל כבר כמעט שנה.